CO2-afgifter på mad?

Folketingsåret begyndte i tirsdags med en åbningstale af statsministeren. Den får her nogle ord med på vejen af BL-bestyrelsesmedlem

folketing3

Af Peter Bohsen Jensen, bestyrelsesmedlem i Bæredygtigt Landbrug, Bygaden 25, Rårup, 7130 Juelsminde

Ved åbningstalen var det eneste, statsminister Mette Frederiksen sagde om landbruget, at der skulle lægges en CO2-afgift på – landbruget.

Dagen efter udskrev hun valg. Socialdemokratiet går til valg på en bred regering hen over midten, sagde hun som den store nyhed. Tidligere har Frederiksen sagt, at hun ville søge genvalg til sin et-partiregering. Men den ser i målingerne ikke ud til at have gode kår. Samtidig kan hun på den måde lægge en kile ind imellem de blå partier. Derfor ændringen.

Dermed spiller hun op til dans med de borgerlige partier. Derfor er det relevant for landbruget at vide: Hvad siger de blå partier til en afgift på biologiske processer? Hvad siger de blå partier til at fordyre fødevarer og energi med afgifter i den nuværende situation?

Hvad er i det hele taget formålet med at lægge en afgift på det klimavenlige danske landbrug, så produktionen af fødevarer og energi på den måde presses ud af Danmark? Hvorfor ikke producere de fødevarer og den energi, verden hungrer efter, på en klimarigtig måde her i Danmark?

Det er spørgsmål, der er centrale at få svar på i denne valgkamp.

(Indlægget er også sendt ud som læserbrev).

Scroll to Top