BL-formand: De vil tage vores ret til at dyrke vores marker

Peter Kiær er blevet interviewet af regional tv-station om de røde partiers store udtagningsplan

kiær-peter-1

”Jeg bryder mig ikke om, at man begynder at tage ejendomsretten fra landmændene. De vil tage vores ret til at dyrke vores marker, og det her er jo sådan set ret grænseoverskridende!”

Sådan siger Bæredygtigt Landbrugs formand Peter Kiær i et interview med den sjællandske, regionale tv-station TV2 Øst.

Emnet er de røde partiers forslag om at ”beskytte” ikke færre end 200.000 hektar landbrugsjord med bl.a. sprøjteforbud. Det skal ske af hensyn til drikkevandet, fremgår det af forslaget, som SF har forfattet, og som både Enhedslisten, Det Radikale Venstre, Alternativet og nu også regeringspartiet Socialdemokratiet har tilsluttet sig.

”Vi er ikke interesseret i at ødelægge naturen – og det gør vi heller ikke. Det her er bare endnu en omgang valgflæsk, der kommer fra de røde partier. Der skal være en årsagssammenhæng. Og der er ingen anledning til, at man skulle tage 200.000 hektar ud af den dyrkningsmetode, man har i dag”, understreger Peter Kiær.

Du kan se mere på TV2 Østs hjemmeside HER samt læse mere om Bæredygtigt Landbrugs holdning til sagen i pressemeddelelsen herunder.

Bæredygtigt Landbrug: Indgreb er usagligt og i strid med grundloven

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

1 kommentar til “BL-formand: De vil tage vores ret til at dyrke vores marker”

  1. Kurt Berg Nielsen

    Det var vist bedre at forbyde sprøjtegifte i byerne hvor folk kan gå i Jem og Fix og købe gifte ukontrolleret og uden kendskab/kursus i brugen alt vender snart på hovedet her i landet .

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.