Rekordmange sulter – mens landbruget indskrænkes

Flere hundrede organisationer bønfalder nu FN’s generalforsamling i New York om at gøre noget ved klodens igangværende sultkatastrofe

Mark med traktor

Det virker meningsløst at begrænse fødevareproduktionen i en tid, hvor der hvert fjerde sekund dør et menneske af sult. Det er ikke desto mindre, hvad der sker p.t. – og dét paradoks italesættes nu ifølge Landbrugsavisen også af ikke færre end 238 globale organisationer:

”Et svimlende antal på 345 millioner mennesker oplever lige nu akut sult. Antallet er mere end fordoblet siden 2019”, lyder det i et brev fra de mange organisationer – heriblandt Red Barnet – henvendt til de mange stats- og regeringsledere, som i disse dage er samlet til FN’s generalforsamling i New York City.

”Det er forfærdeligt, at selv med al den teknologi, vi har indenfor landbrug og høstteknikker, så snakker vi stadig om hungersnød i det 21. århundrede”, hedder det i opråbet.

Du kan læse mere i Landbrugsavisens artikel om emnet HER.

Henvendelsen til FN flugter fint med den kampagne, som Bæredygtigt Landbrug lancerede i forsommeren. Her fortælles om det åbenlyse internationale behov for en stor fødevareproduktion i landbrugslandet Danmark – hvor regeringen og dens venstreorienterede parlamentariske flertal i stedet for at optimere fødevareproduktionen tilsyneladende gør, hvad man kan, for at stække landbrugserhvervet med et hav af restriktioner:

”Danmark er jo et af de steder i verden, hvor man kan lave de allerhøjeste udbytter på specielt korn. Og det er vi ved at sætte til nu. Vi er ved at slagte guldkalven. Det er helt absurd i en verden, hvor vi står i en helt akut fødevarekrise”, har Bæredygtigt Landbrugs formand Peter Kiær forklaret om annoncen, som du kan se HER.

Læs desuden mere om Bæredygtigt Landbrugs kampagne i linket herunder.

Stor kampagne fra Bæredygtigt Landbrug: Vi er klar til at producere mere mad

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

2 kommentarer til “Rekordmange sulter – mens landbruget indskrænkes”

  1. Vil danske landmænd defikere sug til at eksportere billigt korn til u-landene, eller er alt det snak om sult blot en undskyldning for at producere mere animalsk? For som det er nu sender vi bare kød i ædespalterne på fede, rige vesterlændinge og lidt kinesere

  2. Guldkalven var et hedensk afgudsbillede. Et symbol for afguden Mammon som israelitterne tilbad da de blev utålmodige under deres venten på at Moses skulle komme ned fra Sinai-bjerget med tavlerne der beskrev hvordan et anstændigt liv retteligt leves.

    Så lad os hellere slagte guldkalven i dag end i morgen.

    Er der i dansk landbrug bekymring for at mennesker sulter vil det eneste rigtige være at ændre den nuværende praksis med ombytning af fire kilo møjsommeligt og miljøbelastende fremavlet planteprotein til kun et kilo animalsk protein.

    Det ville fra næste vækstsæson kunne frigive op til 60 % af landbrugsjorden til at brødføde mennesker og med et slag mætte mindst fire gange så mange som nu, og alt sammen med mindre Co2 udledning, mindre forurening, og uden at oppløje brakjord, læhegn, skove, fredede arealer og så videre.
    At slå ind på den vej ville næsten øjeblikkeligt kunne bedre landbrugets til tider blakkede omdømme.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.