Landbruget er populært i befolkningen

Et massivt flertal af danskerne mener ikke, at landbruget i Danmark bør fylde mindre i landskabet, viser meningsmåling

dannebrog

Danmarks Naturfredningsforening og den yderste venstrefløj vil gerne have mindre landbrug i Danmark, og statsminister Mette Frederiksen (S) synes ligeledes, at landbruget ”fylder for meget”. Men ingen af dem har tydeligvis befolkningen med sig i dét spørgsmål.

Det viser en dugfrisk meningsmåling foretaget af Epinion for Altinget.

I målingen svarer 68 procent – eller flere end to tredjedele – at landbruget herhjemme i dag har en ”tilpas størrelse”. Blot 15 procent finder, at det danske landbrug optager for meget plads, mens 9 procent omvendt synes, at landbruget fylder for lidt…

Cirka 60 procent af det danske landareal udgøres i dag af landbrug.

Du kan – hvis du abonnerer på mediet – læse mere i Altingets artikel HER.

Det er åbenbart ikke kun herhjemme, at erhvervet har den fulde opbakning fra befolkningen. I Schweiz – der har tradition for folkeafstemninger om stort set alle slags emner – har et stort flertal netop afvist et forbud mod det, kritikerne kalder ”fabrikslandbrug”. Dét kan du læse mere om i Landbrugsavisens dækning HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.