Fra retsstat til bananstat

Molslaboratoriet har fået tilladelse til det utilladelige, skriver læserbrevsskribent fra Tappernøje

Lene-2022

Af Lene Christensen, Sjoltevej 14, 4733 Tappernøje

Østjyllands Politi rejser ikke tiltale mod Molslaboratoriet i forbindelse med ”massevoldtægten” tidligere på måneden, hvor to køer, over tre dage, blev jagtet af seks tyre, og ser dermed bort fra dyrevelfærdsloven, og den uacceptable kønsfordeling i bestanden.

Kun takket være borgeres indgriben overlevede begge køer.

Den konklusion er politi nået frem til i samarbejde med Fødevareministeriet – og ved helt at undlade at kontakte det vidne, som dokumenterede overgrebene og de efterfølgende aflivninger.

Ikke som i den frie natur

Det, der skete på Molslaboratoriet, var en ”massevoldtægt” foranlediget af en fornøjelsessyg og inkompetent forvaltning, og tilsvarende ville aldrig finde sted i den frie natur eller i husdyrhold, fordi hundyrene simpelthen ville bukke under og dermed også bestanden.

Dyrene på Molslaboratoriet er hegnet ind og kan derfor ikke, ved naturlig bevægelighed, reagere på hverken sult, territorial adfærd eller overbefolkning, som dyrene i den frie natur kan, og derfor er Molslaboratoriet selvfølgelig ansvarlig for dyrenes lidelser!

Men Molslaboratoriet har af myndighederne fået tilladelse til det utilladelige.

Systematisk vanrøgt af indespærrede dyr

Dyrene forvaltes efter et helt ukendt regelsæt, til trods for at der ingen officielle dispensationer findes, hverken til rewilding eller til overtrædelser af dyrevelfærdsloven.

I stedet for biodiversitet dyrkes nu en systematisk, og af myndighederne godkendt, vanrøgt af de indespærrede husdyr.

Mens tabstallene er astronomiske og indavlen åbenlys, indkøbes blot nye dyr, så Molslaboratoriet og biologerne fortsat kan fornøje sig i et lovløst cirkus.

Det er en bananstat værdigt!

(Indlægget er forfattet som læserbrev og sendt direkte til Bæredygtigt Landbrug med henblik på offentliggørelse på Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside).

9 kommentarer til “Fra retsstat til bananstat”

 1. Karen Gamst-Pedersen

  Det der sker på bl.a. molslab er helt vanvittigt.
  Og man spørger sig selv hvor mange mennesker der har fået mundkurv på?
  I ministerierne, i dagspressen og folk der arbejder i skovene. Blandt mange af de kloge professionelle mennesker der har ytret sig imod rewilding er der mærkeligt nok mange pensionerede!
  Man tænker sit…
  Ud med bananrepublik!
  Ind igen med demokrati!

 2. Jeg kniber mig tit i armen for at være sikker på at jeg er vågen. Kan ikke forstå det er i Danmark dette vanrøgt finder sted på statens regning

 3. Rigtig godt skrevet – tak for det! 🤗💪🌺
  Dog kan Mols Lab ikke gå under Rewilding da det ikke var “opfundet” dengang det startede – og heller ikke under NNP’erne – for de bliver placeret andre steder – de fleste ikke lavet endnu!
  Mols Lab laver dyreforsøg som netop IKKE er godkendt af Fødevarestyrelsen! Det vil sige at det de foretager sig på. Mols Lab er ulovligt!!!
  Hvordan kan vi finde os i at Regeringen, dens støttepartier og mange andre politikere på Borgen bare lader som ingenting – eller i værste fald bare accepterer ulovlighederne? Jo fordi de gerne vil tækkes vores regering i sidste ende – fordi for de fleste politikere handler det om magt og om at få en taburet på Borgen ved det kommende Folketingsvalg! Så patetisk! 🤷‍♀️😡

 4. Dorthe Brauner Jensen

  Tak til Lene Christensen, for, at sætte ord på det, vi alle ved.
  Vi har en regering, som ønsker Rewilding med indespærrede husdyr, og vi har en regering, der ønsker på sigt, at rewilding husdyrene skal indgå i en naturlig population, med sult, lidelse og død, på trods af de er indespærrede på små frimærker, i forhold til deres rigtige levevilkår, som frie dyr….
  Alt dette, når vi danskere har vænnet os til synet og stanken, fra den syge forvaltningsmåde, står der indskrevet i de videnskabelige notater under MST. Fødevarestyrelsen er et organ under regeringen, der ønsker at rewilde alle steder, hvor Rewildes kan, under ledelse af Rasmus Prehn. Vi ser en fødevarestyrelse der godkender dyr som aldrig burde godkendes, og få dage efter, nedskydes disse dyr. I 2022, er 3 af den truede exmoor pony race blevet skudt, 4 tyre, 1 ko på Molslaboratoriets arealer, kort efter fødevarestyrelsens godkendelse af dyrene. Velkommen til en lovløs naturforvaltning i dagens Danmark. Dybt tragisk, og fuldstændig uacceptabelt. Kun er regerings skifte kan ændre forholdene for mange tusinde af danske husdyr, der plejer det danske land. Vi ønsker ikke en naturforvaltning baseret på lidelse. Vi ønsker en naturforvaltning baseret på, fornuft, omsorg og respekt for de dyr der kommer til, at indgå som naturplejere rundt om. Loven skal overholdes uden undtagelser. Ligeledes en opstramning i fødevarestyrelsens håndtering af dyrevelfærdsloven, så den følger foreskrifterne, uden undtagelser. Tak……
  Her i TYRESAGEN har man undladt at afhøre hovedvidnet, der kan dokumentere, hvem der vidste hvad og hvornår. Dybt tragisk…..

 5. Fødevarestyrelsen har taget en snak med ledelsen om, hvad de gør for at sikre sig, at en lignende situation ikke kan opstå i fremtiden.
  Bo Skaarup svarer, at de ikke vil ændre på praksis – altså, hvordan dyreholdet forvaltes.
  De kommer til at ændre på deres agtpågivenhed, hvad der så end menes med det, men de vil ikke føre mere tilsyn. Altså ingen ændring på dyrenes vilkår.
  Kan man virkelig dét? Jeg synes det er både arrogant og bekymrende. Arrogant at afvise, hvad Fødevarestyrelsen omsider finder vigtigt nok til, at de skal have en kammeratlig samtale.
  Og bekymrende, at man ikke vil tage sig mere af dyrene, end man hidtil har gjort. Lærer de intet? Her tænker jeg ikke udelukkende på ”tyresagen”, men også i det hele taget.
  Bo Skaarup siger også, at formålet med projektet ikke er et eksperiment i dyrevelfærd. Det er måske ikke formålet, men, om end utilsigtet, så sandelig et eksperiment i dyrevelfærd……hvor meget sult og smerte, et dyr bag hegn kan holde til, før det dør af sig selv, eller er så heldig at blive aflivet.

 6. Ja vi bør læse” Animal Farm ” af George Orwell igen.Den blev skrevet som en fabel/allegori over det russiske diktatur under Stalin,hvor revolutionen startede med intentioner om bedre vilkår for alle.
  I Animal farm gør dyrene oprør mod deres fordrukne gårdejer og starter med udgangspunktet:Alle er lige
  Men pø om pø ændres love og magtstruktur.
  Grisene tager magten,bliver mere og mere menneskelignende og den grundlæggende lov får en tilføjelse:
  ALLE ER LIGE
  MEN NOGEN ER MERE LIGE END ANDRE

 7. karina kejser bøhl

  Tak for dette indlæg. Det der sker på Molslaboratoriet er dyremishandling i stor grad! Og vi er heldigvis mange der kæmper for at få det stoppet!

 8. Det er så uhyggeligt, det der sker på Molslab. Hvordan det får lov at fortsætte er uforståeligt – At de ansvarlige ikke er blevet fyret, er lige så uforståeligt. Lea Wermelin må være et meget specielt menneske ( og en så dårlig politiker ) at hun kan godtage dette og vil ligge navn til det ! Ufatteligt og dybt tragisk !!!!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.