Glyphosat er ikke et problem i danske fødevarer

Landmænd i Danmark bruger glyphosat anderledes end i USA. Derfor er det ikke et problem i Danmark, ifølge Seges

majs-naerbillede

Der er fundet glyphosat i urinen hos fire ud af fem amerikanere, kunne Effektivt Landbrug for nyligt oplyse. Alligevel er der ikke den store grund til bekymring for danske forbrugere.

Stoffet er i sig selv ikke farligt for mennesker, men er fundet i undersøgelser lavet af de amerikanske myndigheder. Det bekymrer dog ikke landbrugskonsulent i planværn hos Seges, Jens Erik Jensen.

“USA’s dyrkning af blandt andet glyphosat-tolerant majs og soja betyder, at der bliver brugt rigtigt meget glyphosat til de afgrøder. Og det er jo afgrøder, som bruges til konsum”, bemærker han.

Den amerikanske brug betyder, at der også kan være små mængder i danske fødevarer.

“Sojaprotein og majsstivelse indgår i mange fødevarer, som vi også spiser i Danmark. Derfor har vi også et vist indtag af glyphosat ad den vej, men ellers mener jeg, at almindelig dansk kost – alt andet lige – er meget lav på rester af sprøjtemidler”, fortæller Jens Erik Jensen.

Du kan læse hele nyheden hos Effektivt Landbrug HER

5 kommentarer til “Glyphosat er ikke et problem i danske fødevarer”

 1. Henrik Fleischer

  Jeg vil ikke have nogen former for gift i mine fødevarer, så kan I hyle så længe I gider om at det er ufarligt…mens I undrer jer over at producenten har betalt milliarder i erstatninger til kræftramte…

 2. Er der nogen der betvivler at Monsanto/Bayer har udbetalt million erstatning for skadelig virkning forårsaget af Roundup? Vil hr Finn Christensen gøre mig den tjeneste og forklare hvori tvivlen består? På forhånd tak venligst Erik

  1. Finn Christensen

   Nu bad jeg jo om dokumentation, og det har jeg ikke fået. Dernæst så påstår Henrik Fleischer jo, at der er udbetalt milliarder i erstatning til kræftramte, mens du skriver udbetalt millioner for skadevirkninger. Det er jo mildest talt ikke det samme. Men jeg vil holde mig til kræften.

   Ingen får mig til at tro, at firmaer som Monsanto/Bayer og andre, som fremstiller glypfosatmidler betaler erstatninger i de størrelsesordninger, hvis det ikke er videnskabeligt bevist, at deres midler virkelig er skyld i kræfttilfælde. Og hvis det har kunnet bevises, så har der vel været et hav af retssager om erstatning. Og dem ville vi garanteret have hørt om. Det skulle alverdens sprøjtemodstandere jo nok have sørget for.

   Må jeg lige til sidst foreslå, at du Googler en undersøgelse fra Danmarks Statestik, der hedder ” Dødelighed og erhverv fra 1996 til 2005 med tilbageblik til 1970 til 1980.” Her fremgår det, at landmænd har en markant lavere dødelighed også af kræft, end andre erhvervsgrupper. Og hvad kan det så bruges til? Jo, hvad er det landmænd gør, som ingen andre gør? De kører ud og sprøjter. Dvs. at de får en mange gange højere pesticidindtag i kroppen end andre, som aldrig kommer i nærheden af en marksprøjte. Hvis Round Up og andre midler virkelig er kræftfremkaldende, ville det vise sig i sådan en undersøgelse.

   Så indtil jeg ser dokumentation for de udbetalte erstatninger, vil jeg i hvert fald tillade mig at tvivle.

   Med venlig hilsen
   Finn Christensen
   Godstraktorfører og sprøjtefører emeritus.

   1. Kære Finn Christensen
    Er det rigtigt forstået at retssager du ikke har hørt om mener du ikke har fundet sted?
    Kaldes det omvendt bevisførelse eller anekdotisk bevis?
    Har du prøvet at google følgende ord: monsanto bayer erstatning?
    Hvis du har en computer og en internetforbindelse så kan du læse på adressen:
    https://finans.dk/erhverv/ECE12736577/kemigigant-reserverer-yderligere-13-mia-kr-til-kraeftramte/
    at: citat: “”Kemikoncernen Bayer har nu forpligtet sig til at betale yderligere 13 mia. kr. til kræftramte, der har været i berøring med ukrudtsmidlet Roundup. Dermed løber de samlede erstatninger op i næsten 80 mia. kr. “” citat slut.
    Er det så bevisførelse nok eller ønsker du at direktøren for Bayer personligt skal ringe eller skrive til dig og bekræfte at de når sagen er afsluttet har brugt 80 mia kroner på erstatning til kræftramte?

    I øvrigt så bedes du venligst tage hvad Finans.dk skriver med et gran salt, for senere skriver journalisten: Lars Attrup at: Roundup, er handelsnavnet for ukrudtsmidlet glyphosat, og det ved du forhåbentlig også er langt fra sandheden.
    Glyphosat ikke specielt giftigt, således er dødeligheden bland dem der forsøger at begå selvmord med glyphosat nede på under 10 %

    Til gengæld er den eller de hemmelige ingrediens/ingredienser der kan lukke plantens celler op så Glyphosat kan komme derind hvor den gør størst skade, væsentlig mere skadeligt end Glyphosat.

    Ligesom tobaksindustrien i lang tid lykkedes med at så tvivl om den forskning der anklagede tobak for at være kræftfremkaldende, så har kemiproducenterne haft held til at sløre hvor giftige de nye syntetiske sprøjtegifte egentlig er.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.