Gigantisk global sultkatastrofe truer

Mere end 60 lande har problemer med at skaffe økonomiske midler til fødevarer. Hele 50 mio. mennesker står på kanten af en egentlig hungersnød

tina-mark-og-penge

Lækkede mails fra FN viser, at en global sultkatastrofe truer. De høje fødevarepriser har gjort, at mere end 60 lande har problemer med at skaffe de økonomiske midler til at købe fødevarer til deres befolkning. Til trods for den alvorlige situation, så har FN ikke offentliggjort det på deres hjemmeside. Det beretter mediet Politico.

At situationen er alvorlig bakkes op af et indlæg i Altinget skrevet Anne Poulsen, direktør for FN’s World Food Programmes nordiske kontor. Hun skriver blandt andet:

”Der er i dag 345 millioner akut, kritisk sultne mennesker fordelt på 82 lande. En stigning på 210 millioner i forhold til 2019, hvor tallet var 135 millioner. 50 millioner mennesker står på kanten af en egentlig hungersnød”.

Det er ikke bare krigen i Ukraine, men også langstrukne konflikter i lande som Afghanistan, Yemen, Somalia og Sydsudan, klimachok og en økonomisk nedsmeltning efter COVID-19 pandemien, der har bidraget til den alvorlige fødevaresituation.

Priserne er steget ganske alvorligt, hvilket kan ses af FAO’s fødevareprisindeks, der er 30 % højere end i juni 2021. De stigende priser på fødevarer, gødning og brændstof har lagt yderligere pres på millioner af mennesker, der i forvejen var under stærkt pres for at kunne sætte det næste måltid bordet. Det truer nu millioner af mennesker med en sultkatastrofe, der ifølge Anne Poulsen kan blive den værste siden 2. verdenskrig.

Du kan læse mere hos Politico HER og Altinget HER

Af Jens Sillesen, jsi@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top