Forsøg på verdensrekordhvede

Tidligere direktør i Bæredygtigt Landbrug Vagn Lundsteen har flere gange forsøgt at slå verdens udbytterekord i hvede, i år lykkedes det – næsten

vagn-lundsteen-smilende-i-hvedemark-til-hjemmeside

16,3 ton hvede efter der er korrigeret til en vandprocent på 15. Så meget blev det høstet på marken ved Stevns, der i år var tilmeldt Guinness World Records. Verdensrekorden er fra New Zealand og lyder på 17,4 ton, fortæller Maskinbladet.

Vagn Lundsteen, der er idemand og direktør i AgroPro Danmark, var spændt til det sidste. Han har arbejdet tæt sammen med Seinhuus Gods og en række samarbejdspartnere for at nå verdensrekorden. Der lykkedes kun næsten.

Vagn Lundsteen bemærker den store variation i udbyttet på marken. Efter mejetærskerens udbyttemåler var der tale om hele to ton indenfor få meter. Det vil nu blive analyseret. Der går mindst et år inden, Vagn Lundsteen igen vil begive sig ud i et verdensmesterforsøg. Han håber, at andre vil give sig i kast med udfordringen og vil beredvilligt stille data til rådighed for andre, der vil forsøge sig som verdensmestre.

Du kan læse mere om forsøget i Maskinbladet HER.

Af Anne-Marie Glistrup, amg@baeredygtigtlandbrug.dk

2 kommentarer til “Forsøg på verdensrekordhvede”

 1. Henrik Fleischer

  Tillykke !!!!

  I kender mig, må jeg lige spørge, hvor meget pesticid, herbicid, funghicid blev der brugt for at opnå det flotte resultat? Hvor meget kulstof bandtes elller brugtes fra jorden?

  Jeg håber på svar på dette, det vil i så fald blive det første på alle de mange kommentarer, jeg har skrevet her på jeres side.

  Er jeg automatisk blacklistet?

  Kærlig hilsen,

  Henrik Kofod Fleischer

  1. Hej Henrik. Vi har fulgt den danske lovgivning. Tilmed givet mindre kvælstof, end udbytter har indikeret. Nok også for lidt. Vi har brugt ekstra fosfor i forhold til normen.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.