Er politikerne da blevet ruskravende skøre?

Bæredygtigt Landbrugs tidligere formand, Flemming Fuglede Jørgensen, spørger om, hvad der foregår i hovederne på politikerne, når de holder fast i de fire procent brak

flemming-fuglede-joergensen-1

“Er det slet ikke gået op for de danske politikere, at verden står midt i en fødevarekrise?”

Der er ikke megen forståelse at hente fra Flemming Fuglede Jørgensen, når det drejer sig om fastholdelse af kravet om fire procents braklægning af landbrugsjord. Danmark er det eneste land i EU, der holder fast i kravet.

“Den almindelige dansker kan da godt se, at verden er i en meget alvorlig situation. Og så må politikerne da også kunne begynde at fatte det. Men det ser ikke sådan ud, for politikerne bliver ved med at snakke om restriktioner og brak. Er politikerne da blevet ruskravende skøre?”, siger den tidligere formand for BL i en artikel i Effektivt Landbrug.

Også Bæredygtigt Landbrugs nuværende formand bliver citeret i artiklen. Han siger:

“Beslutningen om at braklægge de fire procent i Danmark er forkasteligt ud fra alle synsvinkler. Det er tyveri af landmandens ejendomsret, det knægter hans ret til frit at følge faglighed og godt landmandskab”.

Du kan læse hele artiklen hos Effektivt Landbrug HER

Af Jens Sillesen, jsi@baeredygtigtlandbrug.dk

7 kommentarer til “Er politikerne da blevet ruskravende skøre?”

 1. Hvad så med vores vandmiljø.. Jeg har fisket på kysten i over 50år, og jeg har aldrig set så mange alger før.. Alt er smurt ind i alger, især kløvertangen som er den vandplante der holder flest små dyr, er overalt dækket af en kåbe af alger.. Når linen trækkes gennem vandet sætter algerne sig på linen, og kan gør det næsten umuligt at fiske.. De fleste fisk er selvfølgelig trukket væk fra det kystnære, da algerne forhindre smådyrene de lever af, i at være i den algeovertrukne tang. Senere på året når algerne dør, vil det give enorme områder af iltsvin.. Og så skal man høre på det ikke er nogen god ide med randzoner!! Er i da fuldstændig rablende, hvis vi ikke omgående får gjordt noget ved det vandmiljø, vil havet simpelthen dø.. Randzoner på min 10m overalt hvor gødning kan løbe til et sted der ender i havet.. Fødevare mangel? Klart at der vil være fødevarer mangel når vi er 8 milliarder mennesker, men det skal ikke løses ved at dræbe havet

  1. Peter Christensen

   Landbruget har gennem mere end 30 år været underlagt diverse restriktioner uden nævneværdig effekt på vandmiljøet.
   I samme tidsrum er byerne vokset og vokset, men rensningsanlæggene er de samme. Der er ikke kommet nye krav til rensning af spildevand.
   Der udledes urenset spildevand i enorme mængder direkte til vandmiljøet bare de melder om regnvejr i vejrudsigten.
   Kunne det tænkes at det ikke er landbruget der er skyld i det?
   Har nogen, der ikke har med landbruget at gøre, overvejet om det evt. skyldes byernes uhæmmede forurening?

   1. Alt med landbruget har været ad frivillighedens vej nu ikke nogle vildlednings øvelser
    Det er fakta
    Landbruget udleder 60 % kvælstof
    Rensnings anlæggene 5 %
    Så er der havbrug ?
    Andre udledere
    Så må vi som borgere kræve mindre udledning af kvælstoffer og fosfatet samt pesticider
    Dette gøres ved
    Reducere det opdyrkede areal
    Reducere svine produktionen
    Omlægning plante produktionen til menneske føde
    Det er bare om at komme igang
    Ellers bliver det tvang

 2. For det første skal vi ikke brødføde hele verden
  62% af Danmarks areal er opdyrket det skal reduceres til 40 %. 80 % af det vi dyrker af afgrøder går til dyre foder, det reduceres til 40 % dvs svine produktionen halveres. Så er vi ved at være der hvor vi alle sammen kan være tilfreds.
  Da det er befolkningen i Danmark der betaler landbrugs støtten, ca 1700 kr/ dansker/ året
  Så derfor stiller vi skærpet krav til landbruget og aldrig mere frivillighedens vej

  1. Det er jo løgn,du skal tage alle græsarealer fra,og med hensyn til støtte er det noget EU bestemmer,men jeg syntes det er godt nogen af de ca 20 miliarder vi betaler til EU kommer tilbage igen og staten er den største modtager.

 3. Hej alle.
  Det gik galt, dengang vi holdt op med at skide bag ved laden..
  Endvidere, er i klar over at brakarealer mv, der ligger klods op af grøfter og åer tilføre vandløbene endda store mængder af kvælstof mv hvert år. Græsser eller ukrudt bliver omdannet i løbet af vinteren til næringsstoffer, der så tilføres vandløbene. Derimod hvis det var græsningsjorde eller jorden blev dyrket ville det være rå jorde i løbet af vinteren og ingenting vil blive omdannet.
  Jeg har lært om jordens forunderlige verden!!!
  Er alle gået helt fra snøvsen???
  Det halve af verdens befolkning lever langt under sultegrænsen, hvad tænker i på?? Vi har stjålet ude i den del af verden i århundrede.
  Hvem tror vi, vi er. Vi burde skamme os!! Tænk over det

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.