Enhedslistens kvælningsforsøg

Maskinbladets chefredaktør, Rasmus Dalsgaard, er sikker på, at Mette Frederiksen vil ofre landbruget for at få Enhedslistens støtte efter et folketingsvalg

Rasmus Dalsgaard Maskinbladet

Af Rasmus Dalsgaard, chefredaktør for Maskinbladet

På samme dag som Danske Svineproducenter holdt bankseminar i Fredericia for at fortælle den finansielle sektor om svinebranchens aktuelle udfordringer og fremtidsudsigter, lancerede Enhedslisten på sit sommergruppemøde partiets store valgkampforslag om en halvering af den danske ko- og svinebestand.

Enhedslisten lancerer forslaget som et klimaforslag, hvad det absolut ikke er. Vores husdyrs og store dele af landbrugets CO2-udledning er fra biologiske processer, som indgår i naturlige kredsløb og derfor over tid ikke øger CO2-udledningen.

Enhedslistens forslag vil tværtimod flytte landbrugsproduktion til andre lande, der er mere klima- og miljøbelastende, og dermed vil vores klode reelt tabe, hvis Enhedslisten skulle få held med at få tilslutning til sit forslag.

Enhedslisten ønsker i samme ombæring at oprette en fond på 37 milliarder kroner, som skal opkøbe konkursramte og konkurstruede landbrug og forhindre udenlandske kapitalfonde i at købe danske ejendomme. Fonden skal også kompensere ved ophør med svin eller kvæg.

Mange uden for landbruget falder måske for denne del af partiets landbrugsudspil. For de vil jo betale kompensation. Men for det første skal man huske, at statens penge er betalt af os selv. Og hvor langt kommer man for 37 milliarder kroner? Hvis vi blot forestiller os, at den gennemsnitlige produktionsejendom, som partiet vil købe, koster 50 millioner kroner, er der penge til 740 bedrifter.

Men lur mig. Når først partiet har fået drevet endnu flere landbrug i retning mod konkurs i kraft af deres politiske benspænd og en giftig CO2-afgift, vil vi se en masse politisk frembragte konkurser og deraf følgende massive prisfald på landbrug. Og mon ikke det er dette prisniveau, som Enhedslisten i bedste fald har tænkt sig at betale?

Det er simpelthen gruopvækkende, at et politisk parti i vores trods alt stadig demokratiske samfund kan slippe afsted med at lancere et forslag med massive benspænd mod et erhverv og en åbenlys nationalisering af bedrifter, som partiets politik vil drive mod afgrunden.

Resultatet kommer nok til at ligne facit i minkbranchen, omend vejen dertil er en langsommere kvælning end vi så, da minkerhvervet blev nedslagtet.

Mette Frederiksen er utvivlsomt villig til at ofre landbruget for Enhedslistens støtte efter et valg. Lad os derfor håbe, at Enhedslisten ikke bliver afgørende for at danne et politisk flertal efter et valg.

Indlægget er en leder fra Maskinbladet, og den version kan læses HER.

5 kommentarer til “Enhedslistens kvælningsforsøg”

 1. Henrik Fleischer

  Det er øresønderrivende stupidt at påstå, at den kunstige produktion af dyr er en del af det naturlige kredsløb. Det er løgn, baseret på uvidenhed, forhåbentlig ikke på ond mening, for den slags mennesker er der en særlig hylde i Helvede reserveret til.

  Færre dyr = mindre klimalort i atmosfæren.

  At I altid sætter liberal tankegang og penge over alt andet er så usympatisk. Og at I aldrig svarer på kritik er simpelthen stupidt.

  Uvenlig hilsen,

  Henrik Fleischer

  1. Henrik Fleischer,du ved vist ikke hvad du kommentere på. Men mon ikke du skulle prøve at gå sulten i seng et par måneder, så ændre tonen sig nok.

 2. Karin Schilling

  Jaja! Landbruget skal sørme da have mere støtte 😳. Man må tage sig til hovedet. Nævn bare 1 erhverv, der får så massiv støtte hvis det kniber med at holde hovedet oven vande. Svaret er enkelt: INGEN. Landbruget jamrer altid til trods for den støtte, de indkasserer hver måned. Piv og klynk. Vorherre bevares!

  1. Karin Schilling. Vindmølleindustrien,sollcelleparker. Supersygehusene,i Aalborg er budgettet overskredet med ca 1 milliard kr, hvem betaler, og hvem får pengene. Staten har lige uddelt 6000 kr til tilfældige personer og husstande til gengæld for hvad?? Staten bruger millioner og atter millioner på spindoktorerne og rådgivere for hvad, mange dårlige råd ser det ud til. Og du ved vist ikke en dyt om det du skriver om, men er bare styret af misundelse uden forstand. Men hvad med om du afstod noget af din ejendom hvis du har nogen. Hvad med om du gik 4 % ned i løn. Eller arbejdede gratis.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.