Dansk minkavls fremtid er stadig usikker

De Radikale vælger at lurepasse i forhold til dansk minkavls fremtid. Partiet vil ikke tage stilling, før socialdemokraterne har gjort det

minkgaard-high-res

Regeringen ved ikke, hvad de mener, de blå er for, de røde er imod og de radikale lurepasser. Det er kort fortalt situationen for en fremtidig dansk minkavl.

Derfor kan de Radikale ende med at blive tungen på vægtskålen, når det gælder dansk minkavls fremtid. Alligevel lurepasser partiet og vil ikke tage stilling til hvorvidt det igen skal være tilladt at være minkavler i Danmark. Det fremgår i et interview i Altinget med partiets fødevareordfører.

”Vores position er, at vi afventer, hvad regeringens holdning er,” siger fødevareordfører Kathrine Olldag.

Hun henviser til, at det er regeringen, der har embedsværket, og de skal belyse sagen, før de Radikale vil træffe en beslutning.

”Vi skal nok nå frem til, hvad vi mener om det, men der er flere hensyn, som skal tages med i beslutningen, og det er også vigtigt for os, hvordan regeringen ser på det.”

Minkavl er midlertidigt været forbud siden 2020. Der er 15 minkavlere, der ønsker at starte en ny produktion op, men de kan ikke få svar på, om og hvornår de kan komme i gang. Det er klart efter, at de radikale har meldt ud, at de venter på, at regeringen skal tage stilling. Den stillingtagen havde fødevareminister Rasmus Prehn lovet før sommerferien, men det trækker ud.

Det har skabt kritik fra både højre og venstre side i folketingssalen. Venstres erhvervsordfører, Torsten Schack Pedersen mener ikke, at det er rimeligt, at der ikke er kommet en afklaring.

”Det er stærkt kritisabelt. Der er nogle minkavlere, der ønsker at genoptage produktionen, og de har brug for et svar meget hurtigt,” lyder det fra ordføreren til Altinget.

Du kan læse hele interviewet HER (kræver abonnement)

Af Jens Sillesen, jsi@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.