Bonnesen: Ideologisk valgflæsk

Venstres landbrugsordfører mener, at Enhedslisten vil bruge 37 mia. kroner på en klimafond, der ikke vil gavne klimaet, men blot aflive danske landbrug

erling-bonnesen

Enhedslistens forslag om at halvere antallet af køer og grise i Danmark inden 2030 får en hård medfart fra Venstres landbrugsordfører, Erling Bonnesen.

”Det er et højtråbende, ideologisk valgforslag, der er meget skadeligt. Ikke bare for dansk landbrug, men også for klimaet og for Danmark som helhed”, siger Erling Bonnesen om et forslag fra Enhedslisten.

Det yderste venstrefløjsparti vil afsætte 37 milliarder kroner til en klimalandbrugsfond, der skal opkøbe konkursramte danske landbrug og landbrug, der ellers ville blive opkøbt af udenlandske kapitalfonde.

Han ser forslaget som valgflæsk til det nært forestående folketingsvalg. Han mener heller ikke, at det er et forslag, der på nogen måde vil hjælpe klimaet.

”Det er dårligt for klimaet. Dansk landbrug er blandt de bedste i verden, når det gælder om at producere klimavenligt, og hvis vi ikke producerer fødevarerne i Danmark, så bliver de jo produceret i andre lande”, siger han.

Når han mener, at det også vil ramme andre steder i samfundet, så tænker han blandt andet på sektorer, der er afhængige af et landbrug i Danmark.

”Det rammer ikke bare landbruget, men koster også arbejdspladser i fødevaresektoren og koster eksportindtægter”, forklarer han.

Så han mener ikke bare, at forslaget er dyrt og dækker over et slet skjult ønske om en større nationalisering af samfundet. Det er også virkningsløst.

Erling Bonnesen fortæller, at Venstre holder fast i de aftaler, man har indgået. Der skal ske en grøn omstilling, men den skal ske i den hastighed, som forbrugernes indkøb medfører. Der er i hans optik heller ingen grund til at afvikle dansk landbrug, men derimod at udvikle det.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.