Sådan opretholder man produktionen og begrænser risikoen for sult

EU-Kommissionen forklarer, hvorfor man har lagt op til at lempe regler for vekseldrift og brakmarker

eu-flag

”Selv om det ikke er ideelt at give disse undtagelser, er det den mest tidseffektive foranstaltning, som EU kan træffe for at opretholde produktionen og begrænse risikoen for sult rundt om i verden som følge af Ruslands invasion af Ukraine!”

Sådan lyder det ifølge Maskinbladet fra EU-Kommissionens landbrugsenhed på det sociale medie Twitter.

Meldingen kommer ovenpå EU-medlemsstaternes blåstempling onsdag af kommissionens forslag om en midlertidig ophævelse af regler for vekseldrift og brakmarker. Initiativet skal genetablere produktionen på yderligere 1,5 mio. hektar i forhold til i dag og kommer som reaktion på fødevarekrisen opstået i kølvandet på krigen i Ukraine.

Det er nu op til hvert enkelt EU-medlemsland, om man vil følge opfordringen fra EU-Kommissionen, og der er mildest talt tvivl om den danske regerings holdning. Udmeldingerne fra Socialdemokratiets ordfører Anders Kronborg og det ansvarlige ministerium stikker i hvert fald i hver sin retning, som det fremgår af artiklen herunder.

Nu vil regeringen alligevel være med til at udskyde brakkravet

Og den socialdemokratiske ordfører har endda efterfølgende gentaget sit synspunkt, hvilket fremgår af Landbrugsavisens omtale HER.

Du kan læse mere om sagen i Maskinbladets artikel HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.