Landbruget får førsteprioritet på den europæiske dagsorden

Hvad den danske regering øjensynligt ikke forstår, er tværtimod topagenda for det nye tjekkiske EU-formandskab

eu-flag

Bekymringerne om ulmende fødevaremangel som følge af især krigen i Ukraine betyder nu, at landbrugsbranchen frem til nytår skal forvente en langt mere central plads på den EU-politiske dagsorden.

Sådan lød meldingen ifølge mediet AgriWatch forleden fra ministerrådets nytiltrådte formandskab. Den tjekkiske landbrugsminister, Zdeněk Nekula, skal således have sagt følgende til Europa-Parlamentets landbrugsudvalg:

”Derfor er en af hovedprioriteterne for det tjekkiske formandskab også fødevaresikkerheden. Og særligt landbrugs- og fødevareindustriens rolle i en bæredygtig fødevareproduktion”.

Lignende udmeldinger og takter fandt man hos Europa-Kommissionen tidligere på året. Udfordringerne med på rekordtid at øge udbyttet af den europæiske landbrugsproduktion fik således allerede i marts landbrugskommissær Janusz Wojciechowski til at åbne for bl.a. at suspendere fra EU’s miljøkrav for ca. fire millioner hektar jord. En idé, der dengang straks blev skudt ned af den danske regering og fødevareminister Rasmus Prehn (S), bl.a. med bemærkninger om at tiltaget var “gammeldags”.

Hvis du abonnerer på mediet, kan du se mere i artiklen fra AgriWatch HER. Også Maskinbladet beskriver det tjekkiske EU-formandskabs landbrugsfokus samt positive holdning til pesticider, og det sker i teksten HER.

Hvad Bæredygtigt Landbrug synes om den danske regerings holdning, kan du læse dig til i indlægget herunder.

Uanstændigt at bremse fødevareproduktion

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.