Minksagen bliver et hovedtema i valgkampen

Med weekendens melding fra Det Radikale Venstre kan vi formentlig se frem til et folketingsvalg i enten september eller oktober

christiansborg-i-fuld-figur1000

Det Radikale Venstre er som bekendt tungen på vægtskålen – og dermed kommer der ikke foreløbig nogen uvildig advokatundersøgelse med henblik på en eventuel rigsretssag om mink.

Partiet meldte lørdag ud, at man ikke kan bakke op om en sådan undersøgelse – men at vælgerne til gengæld trænger til at blive hørt. De radikale vil således forlange et folketingsvalg udskrevet inden Folketingets åbning i begyndelsen af oktober, og dermed kan vi formentlig se frem til et valg i årets niende eller tiende måned.

Idéen om en advokatundersøgelse og en mulig rigsretssag mod statsminister Mette Frederiksen (S) er dog ikke aflivet endeligt med den radikale melding. Både Venstre og Det Konservative Folkeparti fortæller til TV2, at de agter at gøre princippet om en advokatundersøgelse til en aktiv del af deres valgkamp.

”Det her vil blive et tema i valgkampen, og hvis der kommer et blåt flertal efter valget, vil vi få gennemført en uvildig undersøgelse af minksagen, som er den største forvaltningsmæssige og politiske skandale i nyere tid”, siger Mette Abildgaard, politisk ordfører for Det Konservative Folkeparti.

Du kan se mere i TV2’s dækning HER, i Danmarks Radios omtale HER samt i Landbrugsavisens artikel HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.