Magtkoncentration får skylden for minkgate

Statsministeren må tage ansvaret for skandalen, fordi hun selv har skabt den med nærmest diktatorisk magt, lyder det fra kommentatorer

mette-1

Hvordan kunne det komme så vidt – at man nedlægger et erhverv uden lovhjemmel, fortsætter aflivningerne, da ulovlighederne bliver kendt, og efterfølgende har held til at fralægge sig ansvaret?

Ifølge kommentatorer på de to borgerlige medier, Indblik og Kontrast, handler det i høj grad om statsminister Mette Frederiksens (S) evne til at koncentrere magten hos sig selv:

”Svaret er enkelt: Magtkoncentration hos en statsminister, der ønsker sig selv i centrum med en stort set diktatorisk magt”, skriver Christian Hoffmann på den systemkritiske hjemmeside Indblik.

Han mener, at regeringen sammenblander det neutrale embedsværk med egen politik.

”Af den grund må vi kræve en tilbundsgående juridisk undersøgelse af specielt statsministerens rolle i hele den ulykkelige minksag”, skriver Christian Hoffmann.

Også chefredaktør Mikkel Andersson fra Kontrast mener, at uanset om Mette Frederiksen handlede i god eller ond tro, så bærer regeringen via magtcentralisering og mangel på rettidig omhu ansvaret for, at landets vigtigste ministerier, politi og embedsværket generelt står i en historisk alvorlig krise.

”Derfor burde regeringen udskrive valg og lade vælgerne enten bekræfte eller forkaste regeringens mandat til fortsat at lede Danmark”, skriver Mikkel Andersson.

Du kan – hvis du abonnerer på medierne – læse de to kommentarer via links HER og HER.

En lignende melding kommer fra Martin Ågerup, som er direktør for den liberale tænketank Cepos. Dén kommentar, der har været bragt i dagbladet Politiken, kan du se via linket HER.

Det er bestemt ikke kun i borgerlige kredse, at Mette Frederiksens magtkoncentration og magtarrogance kritiseres. Også fra bl.a. radikal side er kritikken mod regeringslederen kraftig, det gælder eksempelvis fra Nils Sjøberg, som er både folketingskandidat og hovedbestyrelsesmedlem for Det Radikale Venstre. Nils Sjøberg opfordrer endda statsministeren til at gå af som følge af minkskandalen, hvilket du kan læse mere om i læserbrevet fra Vejle Amts Folkeblads hjemmeside HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.