”Lige nu vægter vi klimaet højest i det her spørgsmål!”

Der er ikke megen hjælp at hente hos Socialdemokratiet, når det gælder Danmarks mulighed for at afhjælpe den globale fødevarekrise

Møde på Christiansborg

Som nævnt på Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside mandag, har EU-Kommissionen udsendt en pressemeddelelse, hvor man foreslår at udskyde kravet om, at alle landmænd skal finde fire procent uproduktive arealer i deres omdrift.

Forslaget skal først endeligt vedtages af de 27 medlemslande. Og man tager fejl, hvis man tror, at det er en formssag – selv om udspillet fra kommissionen faktisk kommer efter en forespørgsel fra de europæiske landbrugsministre på ministerrådsmødet den 13. juni. Her var der flertal for at give mulighed for dispensationer fra nogle af de miljøtiltag i den kommende landbrugsreform, som ville kunne sænke produktionen. Det sker ikke mindst af hensyn til den globale fødevarekrise, der er en udløber af især krigen i Ukraine.

Socialdemokratiets fødevareordfører Anders Kronborg er således ikke klar til at stemme for en udsættelse af kravet.

”Vi er åbne over for ideer, og vi er klar til at drøfte det efter sommeren, hvis der er nogen, der gerne vil drøfte det, men der er også nogle klima- og miljømæssige hensyn, som vi skal have øje for, så det er ikke noget, der bare lige skal besluttes her i sommeren”, lyder det fra Anders Kronborg til Effektivt Landbrug.

Så har Socialdemokratiet ikke en holdning til spørgsmålet lige nu?

”Jo, vores holdning er, at lige nu vægter vi klimaet højest i det her spørgsmål”, lyder det fra regeringspartiets ordfører, som dermed ikke ligefrem lægger op til, at de danske landmænd kan vente med at finde nye brakarealer.

Du kan se hele artiklen fra Effektivt Landbrug via linket HER.

Læs mere om udspillet fra den europæiske kommission i artiklen herunder.

EU-Kommissionen foreslår at udskyde brakordning

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.