Det tager længere og længere tid at få behandlet husdyrsager ved kommunerne

Én kommune har dog haft succes med at halvere sagsbehandlingstiden, og her glæder man sig over den gode service

køer-på-mark-tina

Det tog sidste år længere tid at behandle husdyrsager i forhold til 2020. Det skriver JydskeVestkysten.

Kommunerne havde i 2021 i alt 912 sager om miljøgodkendelse eller miljøtilladelse til husdyrbrug gennem systemerne, og det tog i gennemsnit 4,9 måneder at behandle en sag.

I landets femtestørste by – Esbjerg – har man dog formået at trodse den kedelige tendens og tværtimod opnået at halvere sagsbehandlingstiden. Med en sagsbehandlingstid på gennemsnitligt 2,2 måneder er ventetiden på færdigbehandling af husdyrsager i den vestjyske hovedstad nu landets tredjekorteste.

”Vi har cirka 500 aktive landbrug, så det er et stort og vigtigt erhverv her i kommunen, og derfor er det glædeligt, at vi kan levere så god service til dem”, siger Esbjerg Kommunes klima- og miljøudvalgsformand Jørgen Ahlquist (S).

Miljøstyrelsen og Kommunernes Landsforening vil i øvrigt forpligte sig til at komme den generelt stigende ventetid til livs, forlyder det. Den årlige statistik fortæller da også, at blot ti danske kommuner overholder de officielle tidsfrister…

Du kan læse mere i JydskeVestkystens artikel HER, mens også AgriWatch beskæftiger sig med emnet HER. Derudover har Landbrugsavisen en vinkel på sagen i den uddybende gennemgang HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.