Det kan betale sig at tage kampen op i digesager

Endnu en digesag er nu blevet afgjort til landmandens fordel, fordi man forholdt sig kritisk til myndighedernes vurdering, fortæller Interlex-advokat

dommerhammer

En digesag er netop blevet tilbagekaldt af anklageren, fordi sagen – med anklagerens egne ord – ”har vist sig at være grundløs”. Sagen kom således aldrig rigtig i gang, fordi Slots- og Kulturarvsstyrelsen erkendte, at der formentlig aldrig havde været et dige.

Ifølge advokat Birgitte Nygaard Christensen fra Interlex svarer det i praksis til en frifindelse. Dermed er endnu en digesag blevet afgjort til landmandens fordel.

”Det viser, at det godt kan svare sig at tage kampen op og gå sagligt og kritisk til værks over for myndighedernes vurdering”, siger Birgitte Nygaard Christensen til Effektivt Landbrug.

Og det er der bestemt flere eksempler på. Medlem af Bæredygtigt Landbrug, landmand Harald Astrup Tranberg Madsen, blev tidligere på året frifundet i en digesag ved Vestre Landsret. Han var først blevet dømt ved byretten i Herning, men landsretten tilsidesatte myndighedernes vurdering af det påståede dige. Også her blev Interlex-advokaterne involveret.

”Det her er det lys i mørket af ubehagelige og uretfærdige digesager, som vi tålmodigt har ventet på”, udtalte Bæredygtigt Landbrugs chefjurist Nikolaj Schulz ved dén lejlighed.

Du kan læse mere om den nylige afgørelse i Effektivt Landbrugs artikel HER, mens sagen omkring Harald Astrup Tranberg Madsen beskrives i Bæredygtigt Landbrugs pressemeddelelse herunder.

BL-medlem frifundet i digesag i landsretten

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.