Bæredygtigt Landbrugs formand afviser ikke nye traktordemonstrationer

Traktorerne kan komme til at rulle igen som følge af blandt andet den truende CO2-afgift, mener Peter Kiær

kiær-peter-5

CO2-afgifter på danske landmænds dyr og planter samt nye skærpede kvælstofkrav kan udløse et dansk landmandsoprør i stil med det, der foregår i Holland.

Oprøret ulmer allerede, beretter Landbrugsavisen – der har talt med både Bæredygtigt Landbrugs formand Peter Kiær og foreningens æresmedlem, Jelling-landmanden Knud Jeppesen.

De var begge med til at arrangere de store demonstrationer i København og Aarhus tilbage i november 2020 og får stadig ofte henvendelser fra utilfredse landmænd, som lufter muligheden for at demonstrere på ny.

”Hvis det, der ligger i kortene, bliver virkelighed, kan det betyde en afgift på 150-180 kroner for et slagtesvin, eller en halv til en hel krone pr. liter mælk. Derfor har jeg fuld forståelse for, at landmændene overvejer at gøre som hollænderne. Det river jo hele livsgrundlaget væk. Jeg vil bestemt ikke afvise, at traktorerne kommer til at rulle igen”, lyder det eksempelvis fra Peter Kiær.

Der er link til Landbrugsavisens artikel HER.

Også BL-medlem Bo Ritterbusch har netop italesat uroen, der ulmer hos danske landmænd, og dét læserbrev kan du se via linket herunder.

Frustrationer hos danske landmænd

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.