Venstremand i EU bakker op om BL-formands modstand mod CO2-afgift

Europa-parlamentariker Asger Christensen mener, at den foreslåede afgift vil ødelægge det, som han kalder verdens mest klimavenlige landbrug

Asger Christensen2

Danmark er verdensmestre i bæredygtighed – og alligevel skal klodens mest miljø- og klimavenlige landbrug straffes med en CO2-afgift!

Dét forstår Bæredygtigt Landbrugs formand Peter Kiær ikke, hvilket han i denne uge understregede i læserbrevet HER.

Samme undren har den ene af Venstres Europa-parlamentarikere, landmand Asger Christensen. Han understreger i et facebookopslag, at en stor international undersøgelse om bæredygtighed har kåret Danmark som nummer ét ud af 180 lande på baggrund af 11 områder som biodiversitet, vandressourcer og afbødning af klimaforandringer.

”Vores landbrug bliver især rost for det store fremskridt, man har gjort for at mindske brugen af kemikalier. Det er noget, vi kan være pavestolte af! Det pointerer endnu en gang, at dansk landbrug er det gode eksempel. Vi kan inspirere andre lande, når det gælder bæredygtighed og grøn omstilling”, skriver Asger Christensen.

”For at bevare det høje niveau i dansk landbrug skal vi fortsat reducere udledningen, uden at reducere produktionen. CO2-afgiften vil ødelægge verdens mest klimavenlige landbrug”, tilføjer han.

Asger Christensens opslag skal nok vække opsigt langt ind i Venstres rækker, hvor bl.a. partiformand Jakob Ellemann-Jensen ellers taler varmt for en CO2-afgift.

Du kan se mere om konklusionerne i den nævnte, internationale klimaundersøgelse på hjemmesiden HER, mens Asger Christensens facebookopslag findes HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.