Nej tak til ny planteafgiftsfond

Landmanden har rigeligt med byrder og omkostninger, understreger Bæredygtigt Landbrugs formand

logo-softshelltoej-logo-bl-3

Landbrug & Fødevarer samt Økologisk Landsforening har netop foreslået en planteafgiftsfond, der skal finansieres med 15 kr. pr. hektar fra landmænd.

Bæredygtigt Landbrugs formand Peter Kiær understreger i den forbindelse, at Bæredygtigt Landbrug ikke er en del af forslaget og udspillet:

”Landmanden og hans familie har det svært nok i forvejen. De har rigeligt med byrder og omkostninger”, som Peter Kiær formulerer det.

BL-formanden anerkender, at der naturligvis er behov for såvel undersøgelser som egentlig forskning i dansk landbrug.

”Men alting behøver altså ikke foregå med basis i vores egen lille andedam. Der bør kigges internationalt – og mod samarbejde med gode kolleger i eksempelvis England, Sverige og Tyskland – hvor man har lempeligere rammevilkår og derfor gode erfaringer, som man bør kunne lade sig inspirere af her i Danmark. Og hvor forskerne derfor heller ikke er sovset ind i det rigide danske systems måde at tænke på”, lyder det fra Peter Kiær.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

1 kommentar til “Nej tak til ny planteafgiftsfond”

  1. Marius Meldgaard

    Afvikle hellere alle de andre produktionsafgift fonder, Statsrevisorerne kritiserer, at Miljø- og Fødevareministeriet ikke har sikret en effektiv og korrekt forvaltning i landbrugets fonde. Fondene har ikke forvaltet i overensstemmelse med forvaltningsretlige regler og principper om fx lige og ensartet behandling af ansøgere og god tilskudsforvaltning. Ministeriets tilsyn har hverken fulgt op på, om ordningen har den ønskede samfundsmæssige effekt, eller om fondenes tilskudsforvaltning har været effektiv og korrekt.

    Så hvorfor en nye fonden, når man ikke kan finde ud af administrere de nuværende fonde.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.