Hård kritik af Fødevarestyrelsens kontrolsystem

Kontrollen gavner hverken fødevaresikkerheden eller dyrevelfærden, lyder det fra Landbrugets Veterinære Konsulenttjeneste

køer-på-mark-tina

Det er bestemt ikke kun landmænd, som er trætte af Fødevarestyrelsens kontrolsystem.

Kenneth Krogh, chefdyrlæge indenfor kvæg i regi af Landbrugets Veterinære Konsulenttjeneste, lægger ikke fingrene imellem i sin kritik:

”Selvfølgelig skal vi have kontrol, og selvfølgelig skal tingene være i orden. Men i dag handler alt for meget kontrol om de rene formalia, om at alle de mange skemaer er udfyldt rigtigt, og alle registreringer og regler er overholdt. Det gavner hverken fødevaresikkerhed eller dyrevelfærd. Jeg bruger mere og mere tid på udfyldelse af handlingsplaner og forskellig dokumentation i rapporter, og mindre tid ude på staldgangen, hvor jeg kunne gøre mere gavn. Det er som om, at ethvert problem, der dukker op, omgående skal løses med mere kontrol”, siger Kenneth Krogh til Landbrugsavisen.

”Da jeg startede som dyrlæge i 1985, havde vi en enkelt kredsdyrlæge i Aarhus Amt, der besøgte os. Vi havde en god dialog, og vi havde respekt for ham. Nu er der ansat så mange i Fødevarestyrelsens kontrolapparat, at det er umuligt at overskue. Vi mødes ind imellem med en utrolig nidkærhed og mistro. Tillid, som man ellers taler så meget om i Danmark, er der ikke meget af i Fødevarestyrelsen”, tilføjer chefdyrlægen.

Du kan se mere i artiklen på Landbrugsavisens hjemmeside HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

1 kommentar til “Hård kritik af Fødevarestyrelsens kontrolsystem”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.