Glyphosat er – igen – frikendt for at være kræftfremkaldende

EU’s kemikalieagentur har endnu engang blåstemplet aktivstoffet i verdens mest effektive og skånsomme ukrudtsmiddel

marksprøjte-fra-siden-foto-hardi.dk

Det trækker ud med at få forlænget godkendelsen af aktivstoffet i Roundup, der regnes for at være verdens både mest effektive og mest skånsomme ukrudtsmiddel. Men det er ikke ligefrem farligheden, der burde forhindre en forlængelse af glyphosats godkendelse, fremgår det af artikler i både Landbrugsavisen og Altinget.

Hos ECHA, der er EU’s kemikalieagentur, er man nu kommet til en konklusion, når det gælder om at identificere de farlige egenskaber ved glyphosat. Og her holder man fast i sine tidligere vurderinger. Og dermed også, at glyphosat ikke er kræftfremkaldende eller hormonforstyrrende.

”ECHA’s udvalg for risikovurdering er enig i at beholde glyphosats nuværende klassificering”, hedder det blandt andet.

”På baggrund af en bred gennemgang af videnskabelig dokumentation konkluderer udvalget igen, at klassificering af glyphosat som kræftfremkaldende ikke er berettiget”, lyder det i meddelelsen fra ECHA.

Du kan læse mere i Landbrugsavisens omtaler HER og HER samt i Altingets artikel HER.

Det er langtfra første gang, at glyphosat er blevet frikendt for at være bl.a. kræftfremkaldende og hormonforstyrrende, det kan du eksempelvis læse om i artiklen fra Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside HER.

Hvad Bæredygtigt Landbrug aktuelt mener om glyphosat, kan du blive klogere på i bl.a. pressemeddelelsen HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top