”CO2-afgiften er simpelthen gift for dansk landbrug!”

Venstre-politiker langer ud efter sit eget partis skatteudspil, og det er ikke første gang, han offentligt indtager en anden position end partiets forhandlere

tina-mark-og-penge

Både Venstre og Det Konservative Folkeparti har i forhandlingerne om en grøn skattereform lanceret et udspil, hvor partierne accepterer en ensartet CO2-afgift. Dén holdning kritiseres nu – igen – af Venstres medlem af Europa-Parlamentet, landmand Asger Christensen, som er dybt skuffet over udspillet.

”CO2-afgiften er simpelthen gift for dansk landbrug”, siger han til Landbrugsavisen.

”Hvis man vil det her, så er det minimum på EU-plan, at vi skal have en CO2-afgift. Eller også skal man finde en anden model for at kompensere erhvervet på”, tilføjer Asger Christensen.

Du kan læse mere i Landbrugsavisens artikel HER.

Det er ikke første gang, Asger Christensen taler imod partilinjen og langer ud efter den foreslåede CO2-afgift, der ifølge ham vil ødelægge verdens mest klimavenlige landbrug. Det kan du se mere om i artiklen fra Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside HER.

Hvis du skulle være i tvivl om Bæredygtigt Landbrugs holdning til en kommende CO2-afgift, kan du se det seneste indspark om emnet fra foreningens formand i indlægget herunder.

CO2-afgift vil ødelægge min og mange andre landbrugsbedrifter

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.