”To grise kan virke som en lille ting, men der er et regelsæt!”

Vi er nødt til at påtale ting, der ikke er efter reglerne, lyder det fra kommunal afdelingschef. Landmanden synes dog, at det er at gå i små sko...

gris-i-halm

At dansk landbrug døjer med både feel good-politik, national overimplementering samt stive og ubøjelige regler, er de færreste i og omkring erhvervet vist i tvivl om.

En nordjysk landmand bekræfter nu tendensen og kalder det at gå i små sko, at hun har fået en indskærpelse efter et miljøtilsyn i efteråret – fordi hun havde haft to frilands-fedegrise til eget brug gående i 11 uger. Og at dømme efter de mange sympatiserende henvendelser, Else Marie Pedersen fra Hjallerup har fået efter Landbrugsavisens omtale af sagen, er hun ikke den eneste med den oplevelse.

”Jeg har efter artiklen fået respons fra mange, der synes som jeg. At det er utroligt ærgerligt, at reglerne skal være så rigide, at to grise ikke kan komme under bagatelgrænsen. De er glade for, at jeg tog bladet fra munden”, siger Else Marie Pedersen til Landbrugsavisen.

I Brønderslev Kommune synes man imidlertid ikke, det er retfærdigt, at skytset bliver rettet mod kommunens administration af regler, der er fastsat politisk og i lovgivningen.

”To grise kan virke som en lille ting, men der er et regelsæt, og når vi som kommune fører tilsyn, er vi nødt til at påtale ting, der ikke er efter reglerne”, siger afdelingsleder Claus Riber Knudsen, Natur & Miljø i Brønderslev Kommune.

Else Marie Pedersen undrer sig i øvrigt også over, at reglerne er så nidkære, at hun ikke kan skifte heste ud mod køer. Hun ville således gerne skifte 10 islandske heste ud med ammekøer, men hun måtte kun sætte to ekstra køer ind.

Du kan læse mere om sagen i Landbrugsavisens to artikler HER og HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

1 kommentar til “”To grise kan virke som en lille ting, men der er et regelsæt!””

  1. Erik Bresler

    Vi er mange der føler og sympatisere med Else Marie Pedersen. Min mor fortalte at en af hendes naboer, de boede begge på Sydfalster, var også nødt til at have grise til eget brug gående flere uger på en særlig kost for hvis han bare tog en af de grise han sendte til slagteriet fik han udslæt på grund af medicinrester.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.