Pænt besøg på BL’s messestand

Flere hundrede landmænd valgte tirsdag at besøge Bæredygtigt Landbrugs hjørne i Messe C Fredericias hal

messe-6

Flere tusind landmænd ventes tirsdag og onsdag at valfarte til Fredericia for at blive klogere på bl.a. fodersystemer, klovpleje, energi- og protein-effektivisering samt rådgivning indenfor både regnskab, planteavl og generationsskifte.

Men en hel del af dem har tydeligvis også taget vejen til det store messecenter midt i landet for at høre mere om den vigtige kamp for bedre rammevilkår i dansk landbrug.

I hvert fald har flere hundrede landmænd allerede tirsdag ved middagstid valgt at gæste Bæredygtigt Landbrugs stand på den årlige NutriFair-messe. Det gælder blandt andre den 57-årige Asger Nielsen fra Fynbogaard i Ølgod.

”Jeg har været medlem af BL lige fra foreningens første opstartsmøder, og det bliver jeg sandelig ved med at være. Ingen kæmper sagen som BL”, bedyrer han.

Asger Christensen er svineproducent og ligeledes medlem af Danske Svineproducenter. Især klimakampen er ifølge ham essentiel i en tid, hvor de folkevalgte herhjemme øjensynligt tror, at et lille land mod nord redder verden ved – som de formulerer det – at gå foran.

”Politikerne tror åbenbart, at CO2 er noget, der stopper ved landegrænserne”, som Ølgod-landmanden formulerer det.

BL’s stand – og det er nummer A-1262, hvis flere skulle have lyst til at kigge forbi – sætter via både plakater og gratis t-shirts fokus på foreningens aktuelle kampagne kaldet ”Vi er klar”.

Annoncekampagnen målrettet såvel landsdækkende som regionale aviser fortæller historien om et erhverv, der faktisk gerne vil producere mere mad i en verden præget af fødevarekrise – hvis altså ikke politikerne lægger forhindringer i vejen i form af eksempelvis jordudtagning, efterafgrøder og forsumpning skabt af dårligt oprensede vandløb. Netop vandløbsudfordringerne er ligeledes i søgelyset på BL-standen, hvor de fremmødte gæster kan høre og læse mere om BL’s daglige arbejde med at få kommunerne til at overholde deres forpligtigelser. Foreningen tilbyder således den enkelte landmand at tage vedkommendes vandløbssag videre i systemet.

NutriFair 2022 fortsætter til og med onsdag sidst på eftermiddagen. Allerede onsdag lige over middag arrangerer BL temamøde i lokale K1, hvor faglig direktør Jørgen Evald Jensen og chefjurist Nikolaj Schulz fortæller om henholdsvis klima og vandplaner. Selve mødet finder sted fra kl. 13, men allerede fra kl. 12 bydes der på en gratis sandwich i forlokalet.

Du kan læse mere om onsdagens temamøde i artiklen HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk (tekst og foto)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.