Se bladtegners bidrag til debatten om naturnationalparker

Julius sætter endnu engang fingeren på det ømme punkt i dansk miljølovgivning med illustration om anholdt kvinde, som fodrede en hest…

tegning-maj-2022-julius

Der findes i hvert fald én avistegner i Danmark, som gerne tager landmandens parti og ikke er bange for at udstille det forrykte i den lovregulering, erhvervet udsættes for. På satirisk og humørfyldt men vel at mærke aldrig på ondskabsfuld vis udstiller tegneren bosat i Bryrup ofte det tyranni, som den danske landmand er underlagt.

Navnet er Jens Julius Hansen, populært bare kaldet Julius. Han bidrager med avistegninger i et utal af regionale dagblade spredt ud over hele landet.

Nu har Julius også – via en tegning, naturligvis – kommenteret debatten om de såkaldte naturnationalparker. En kvinde og en mand er således forleden blevet sigtet for at have fodret heste fra Molslaboratoriets rewilding-projekt i Mols Bjerge. Det har fået debatten om naturnationalparkerne – hvor jorden ikke må dyrkes, og hvor græssende dyr er hegnet inde og overladt til sig selv – til at blusse op igen.

På Julius’ nyeste tegning er en kvinde netop blevet anholdt efter fodringen af en hest. ”Dyrene må ikke fodres” og ”Skal lide i fred”, lyder det på skiltene i baggrunden…

Flere provinsaviser har de seneste dage bragt Julius’ tegning, og bladtegneren har efterfølgende givet tilladelse til, at illustrationen ligeledes bringes på Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside.

Du kan læse mere om Jens Julius Hansen i artiklen HER.

Hvad Bæredygtigt Landbrug mener om det, som foreningen kalder statslig dyremishandling, kan du i øvrigt læse mere om i pressemeddelelsen HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.