Ingen grund til bekymring over pesticidstoffer i grundvandet  

Alle pesticidstoffer fra massescreeningen for 2021 er under grænseværdien, og der skal derfor ikke iværksættes yderligere opfølgning, konkluderer Miljøstyrelsen

marksprøjte-nat-foto-hardi.dk

Gad vide, om miljøminister Lea Wermelin (S) nu smider gallakjolen, ifører sig gummistøvler – og skynder sig ud i virkeligheden for at proklamere, at vores grundvand er rent, og at landbruget er helt uden skyld i al polemikken!?

I hvert fald foreligger de sidste resultater af massescreeningen fra 2021 nu. Disse omfatter fund af fire pesticidstoffer under grænseværdien. Der er desuden fundet to stoffer, der ikke er pesticider.

På den baggrund har Miljøstyrelsen indstillet, at der ikke iværksættes yderligere opfølgning i forhold til resultaterne for massescreening 2021. Det såkaldte vandpanel bakker op om Miljøstyrelsens indstilling.

”Der er i massescreening 2021 ikke gjort fund af stoffer over kravværdien, der kan stamme fra aktuelt godkendte pesticider eller biocider i Danmark. Massescreeningen giver derfor ikke Miljøstyrelsen anledning til at tage allerede godkendte pesticider op til fornyet vurdering”, hedder det.

Det vakte ellers en del opsigt – vel at mærke med landbruget i skudlinjen – da de foreløbige resultater af screeningen forelå tidligere på året.

Du kan se nyheden fra Miljøstyrelsens hjemmeside HER. Maskinbladet beskriver også emnet i en artikel HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.