Uvidenhed skader mere end “gift”

Man bør ikke lave salgsfremstød for sine produkter ved at fremføre forkerte, skræmmende og udokumenterede påstande

knud-2

Af Knud Jeppesen, moderne landmand, Jelling

Der er mange måder at lave salgsfremstød for sine produkter.

Sjove indslag – stolt fremvise sine produkter, og så er der Hansen Is, der prøver at nedgøre det moderne landbrugs produktionsmetoder, negligere miljøstyrelsens godkendelser af plantebeskyttelsesmidler og ellers udstille sin uvidenhed om fakta omkring pesticider. Og nævner DR’s manipulerede udsendelser fra Krogsbølle om forurenet boring – Region Syd har for flere år siden fastslået, at pesticiderne i Krogsbølle stammer fra et gammelt nedgravet depot i området. Så hvorfor så hænge landbruget ud for det?

Husk, at der ikke er sløjfet en eneste boring i Danmark i 20 år grundet landbrugets brug af plantebeskyttelsesmidler på markerne. De fleste er sløjfet grundet tidligere brug af total ukrudtsbekæmpelse på privates og offentliges fliser, stier og langs DSB-baner m.m. Så det er da glædeligt, at ingen er sløjfet grundet det, vi bruger på markerne.

Og verdens skrappeste krav (VAP marker) for godkendelse af de nye bionedbrydelige midler til brug på landbrugets marker godkender kun de midler, der ikke kan måles under markerne. For kan de måles, ja så kasseres midlerne. Og langt de fleste pesticider, der findes i grundvandet, findes under de store byer – det er vel ikke landbrugets skyld.

Og en del boringer er sløjfet grundet rester fra træbeskyttelse og punktkilder fra gamle nedgravede lossepladser. Vil Hansen Is så også forbyde træbeskyttelse, når det nu kan bevises, at rester af disse biocider kan findes i grundvandet? Hansen Is har vel en del kunder, som bor ude i sommerhusområderne, så bed dem om at undgå træbeskyttelse.

Trist, at Hansen Is har brug for at fremføre så direkte forkerte, skræmmende og udokumenterede påstande om en fuld lovlig og godkendt fødevareproduktion for at fremme sig selv. Hvordan holder I for øvrigt is-produktionsanlæggene rene, for Hansen Is bruger vel ikke ”farlig kemi” som sæbe og desinfektionsmidler, der forsvinder ud som spildevand?

(Indlægget er en replik til en artikel i Jyllands-Posten den 28. april og har også været bragt som læserbrev i selvsamme avis, du kan se onlineudgaven via linket HER. Skribenten er æresmedlem af Bæredygtigt Landbrug og har givet tilladelse til, at teksten gengives på Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside).

2 kommentarer til “Uvidenhed skader mere end “gift””

 1. Erik Bresler

  Kære Knud Jeppesen, om så den forureningen der plager Krogsbølle vandværk kunne tilskrives de svenske tropper der passerede over Fyn i 1658, så er det danske konventionelle landbrugere og deres kup i vandværksbestyrelsen der i år, sidste år og måske i mange år fremover forsinker fremskaffelse af rent vand til forbrugere og landbrugsdyr i Krogsbølle.

  Vi har alle med rædsel måtte lægge ører til mælkebonden der for rullende DR kamera berette at han ikke kan lægge prisen for rent vand til kreaturerne på den pris Arla betalte for mælken.

  Det er et monumentalt svigt af dyrenes velfærd og ikke mindst forbrugernes tillid, som vil skæmme konventionelt landbrugs omdømme og holde forbrugere væk i mange år fremover.

  At Arla forholder sig tavs om bevidst forgiftning af landbrugsdyr med ulovlige mængder gift i drikkevandet, uanset dens oprindelse, er helt uforståeligt og kan ikke hverken undskyldes eller bortforklares v.h.a. BL’s spidskompetence, som er at der altid er noget der er værre og som ikke er landbrugets skyld. Den korrekte betegnelse for det udenfor BL’s ekkorum er: Whataboutery!

  Efterfølgende forstår alle hvorfor konventionelt landbrug inklusiv Arla har været i tilbagegang i mange år.
  Det bedres med al respekt ikke af hr Knud Jeppesens mange manipulerende og pudseløjerlige bortforklaringer.

  1. Knud Jeppesen

   Jeg ved ikke hvilken ophøjet stilling/tillidspost du har, men det er da flot at du kan repræsentere hele Danmarks befolkning med “som vil skæmme konventionelt landbrugs omdømme og holde forbrugere væk i mange år fremover” Og ” Efterfølgende forstår alle hvorfor konventionelt landbrug………..” . Jeg kender nu rigtig mange som ikke ser sådan på det. De forholder sig til fakta i stedet for.
   Du følger heller ikke med -de har fået rent vand i Krogsbølle.
   Den mængde der blev fundet var ikke sundhedsskadelig overhovedet -selv børn kunne drikke 10-20 l vand om dagen uden sundhedsfare – og det har intet med gift at gøre – heller ikke for køerne.
   Der ingen i DK der drikker vand med gift i – det skulle da lige være i flaskevand der ikke har de samme grænser.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.