Gødningsforbud smadrer Sri Lankas høst

Historisk fødevarekrise i det asiatiske land skyldes ikke mindst præsidentens pludselige forbud mod kemisk gødning

gødning

”Vi er et tropisk land fyldt med rismarker og bananplantager, men på grund af dette dumme gødningsforbud har vi nu ikke engang mad nok til at brødføde os selv. Vi har tidligere haft økonomiske kriser, sikkerhedskriser, men aldrig i Sri Lankas historie har vi haft en fødevarekrise!”

Sådan lyder det fra en tidligere guvernør i en sydlig srilankansk provins til avisen The Guardian.

Sri Lanka har tidligere døjet med et forbud mod glyphosat – aktivstoffet i verdens mest effektive og skånsomme ukrudtsmiddel Roundup. Dét forbud måtte tilbagekaldes, da konsekvenserne viste sig at være utallige rismarker fyldt med ukrudt.

Nu er den sydasiatiske østat ude i en gigantisk fødevarekrise som følge af præsident Gotabaya Rajapaksas pludselige forbud mod kunstgødning. Høsten er fuldstændig kollapset på grund af bandlysningen af den kemiske gødning. Det har naturligvis skabt stor vrede i hele landets landbrugssektor.

Du kan læse mere i The Guardians artikel HER samt i Effektivt Landbrugs dækning af historien HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.