Dyrlæger varsler civil ulydighed

Det kniber for den danske regering at hjælpe Danmark i sag om ny veterinærforordning, der vil medføre mere antibiotika i dansk husdyrbrug

grise1000px

Heller ikke Europa-Parlamentet kunne tilsyneladende hjælpe den socialdemokratiske regering i Danmark med at sørge for en undtagelse i sagen om den nye europæiske veterinærforordning – der kan resultere i, at dyrlæger er tvunget til at udskrive mere antibiotika, end det er fagligt begrundet.

Det får ifølge Altinget Den Danske Dyrlægeforening til at varsle anderledes metoder i kampen for at bevare det internationalt set meget lave antibiotikaforbrug herhjemme:

”Vi bliver nok nødt til at gøre som Sverige og Finland og gribe til en form for civil ulydighed. Nu har vi spurgt så mange gange, men svaret bliver ved med at være det samme. Derfor håber vi på at få lov til at dispensere fra forordningen, indtil vi måtte få ændringer igennem,” siger dyrlægernes formand Hanne Knude Palshof.

Dén melding bryder fødevareminister Rasmus Prehn sig ikke om.

Alt efter hvem man spørger, er det henholdsvis EU’s og den danske regerings skyld, at det er kommet så vidt. Problemet kunne nemlig – hævder nogen – skyldes den måde, reglerne implementeres på i Danmark.

Du kan se mere i Altingets artikel HER. Landbrugsavisen beskæftiger sig også med temaet i teksten HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.