Uventet angreb på minkbranchen fra departementschef

Kopenhagen Fur burde have været klar over den manglende lovhjemmel, lød det fredag eftermiddag i Minkkommissionens vidneskrank

minkgaard-high-res

Fødevareministeriets tidligere departementschef Henrik Studsgaard langede ud efter Kopenhagen Fur, da han fredag eftermiddag blev afhørt i den såkaldte granskningskommission. Det er den kommission, der undersøger den ulovlige ordre om at aflive samtlige mink i Danmark.

Ifølge Landbrugsavisen – hvis reporter overværede fredagens afhøringer – havde Henrik Studsgaard ligefrem forberedt sit angreb på og kritik af Kopenhagen Fur, da han ankom til retslokalet på Frederiksberg.

Avisen skriver, at minkavlernes formand Tage Pedersen – da han var blevet afhørt i kommissionen – havde nævnt, at han ikke fik besked om den manglende hjemmel. Og Henrik Studsgaard bekræftede under sin afhøring fredag, at han ikke havde nævnt noget om hjemmel i deres samtaler. Men Studsgaard mente, at det gav sig selv, og at en organisation som Kopenhagen Fur burde vide den slags, uden at han aktivt skulle fortælle det til dem.

”Derfor føler jeg ikke anledning til at nævne det”, lød det fra Henrik Studsgaard.

Tage Pedersen afviser kritikken – hvilket du kan læse mere om i artiklen HER. Landbrugsavisen har mere fra fredagens afhøringer i de tre artikler HER, HER og HER, og det samme har Maskinbladet HER, Effektivt Landbrug HER, Danmarks Radio HER samt Altinget i dækningen HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.