Ny næstformand i Bæredygtigt Landbrug

Fynboen Niels Hauge Mikkelsen afløser Jørgen Brønd i formandskabet, der også består af Peter Kiær og Gustav Garth-Grüner

Niels Hauge Mikkelsen

Bæredygtigt Landbrug har fået ny næstformand på et konstituerende bestyrelsesmøde tirsdag eftermiddag.

Den 36-årige vestfynske planteavler Niels Hauge Mikkelsen, som har siddet i bestyrelsen i et år, erstatter Jørgen Brønd på næstformandsposten og skal dermed i endnu højere grad fremadrettet være med til at tegne interesseorganisationens ansigt udadtil.

”Vi landmænd vil gerne gøre det bedste for miljø og klima. Det skal imidlertid ske på et validt fundament, så vi finder løsninger til alles bedste på et sagligt grundlag. Og på en måde, hvor vi ikke stækker den fødevareproduktion, som verden mere end nogensinde har brug for”, fortæller han.

Niels Hauge Mikkelsen dyrker i underkanten af 600 hektar jord i området mellem Middelfart og Ejby, heraf omkring et 100 hektar stort økologisk areal. Han har præcisionslandbrug som en af sine helt store passioner og har bl.a. investeret i data, hvor såmaskinen styrer kørsel og udsæd på basis af GPS fra satellit og biomassekort.

”Jeg tror på, at man på dén vis kan få endnu mere ud af afgrøderne. Vi skal ikke være så forskrækket over at bruge eksempelvis den gødning og de sprøjtemidler, der er behov for. Vi skal bare tildele det der, hvor vi ved, at det bliver udnyttet af planterne”, fortæller den nye næstformand.

Formandskabet i Bæredygtigt Landbrug består nu af formand Peter Kiær samt næstformændene Gustav Garth-Grüner og Niels Hauge Mikkelsen. Bestyrelsen omfatter desuden Ann Louise Worsøe Jørgensen, Jørgen Brønd, Klaus Aage Bengtson, Hans Henrik Pørksen, Peter Rosendal, Peter Bohsen Jensen samt Thomas Jensen.

(Ovenstående tekst er også sendt ud som pressemeddelelse, du kan eksempelvis læse Maskinbladets hjemmesideversion via linket HER).

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.