Natur-præsident holder fast i kommunistisk planøkonomi

Bestyrelsesmedlem i Bæredygtigt Landbrug advarer mod statsreguleret fødevareindtag, sådan som Maria Reumert Gjerding foreslår

pørksen-3

Af Hans Henrik Pørksen, bestyrelsesmedlem i Bæredygtigt Landbrug, Randerupvej 100, 6780 Skærbæk

Enhedslistens drømme om kommunistisk planøkonomi er ikke forsvundet fra Maria Reumert Gjerdings tanker, efter hun er blevet præsident for Danmarks Naturfredningsforening.

Hun mener, at staten skal diktere dansk landbrug at producere mere korn til fødevarer og producere mindre kød.

Det er udelukkende supermarkederne, der bestemmer, hvad der er på hylderne. De vælger de varer, de kan sælge til forbrugeren. Der står masser af plantebaserede fødevarer ved siden af køledisken med kød. Alle kan frit tage dem, og de er typisk langt billigere end kød.

Hvis vi producerer dobbelt så meget brødkorn i Danmark, spiser vi jo ikke mere brød. Vi importerer bare flere bøffer eller koteletter, fordi det er det, folk efterspørger. Det kan kun stoppes, hvis man indfører en global kommunistisk planøkonomi, hvor man tvinger folk til at spise det, som Maria Reumert Gjerding ønsker, at folk skal spise.

Om man deler Enhedslistens drøm om statsreguleret fødevareindtag, er op til folk selv. Men dumt vil det være ikke at producere det kød, der efterspørges, i et land, der gør det både miljø- og klimavenligt.

For mig er det forskning og ny teknologi, der skal bruges i kampen for klimaet. Det gælder for vindmøller, solceller eller de tilsætningsstoffer i køernes foder, der gør, at de ikke producerer så store mængder klimagasser.

(Indlægget har også været bragt som læserbrev både i dagspressen samt i landbrugsmedierne, du kan eksempelvis læse hjemmesideudgaven fra Effektivt Landbrug via linket HER).

2 kommentarer til “Natur-præsident holder fast i kommunistisk planøkonomi”

  1. Den måde landbruget bliver drevet på for nuværende med massiv statsstøtte må da betegnes som planøkonomi.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.