Minksagen: Lars Løkke langer hårdt ud efter Mette Frederiksen

Den nuværende statsminister har centraliseret magten men samtidig fralagt sig ansvaret, lyder kritikken fra den tidligere regeringsleder

christiansborg-i-fuld-figur1000

Den nuværende socialdemokratiske regerings forvaltning af magten er ”bekymrende”.

Sådan lyder det i et længere interview i Dagbladet Information fra den tidligere Venstre-statsminister – og i dag partileder for Moderaterne – Lars Løkke Rasmussen.

Han mener, at ikke mindst minksagen – hvor et helt erhverv blev udslettet uden lovhjemmel, og hvor aflivningerne vel at mærke fortsatte, selv da magthaverne var bevidste om ulovlighederne – er konsekvensen af et embedsværk under pres og en øget magtcentrering omkring Statsministeriet og Mette Frederiksen. Centraliseringen af magten er bemærkelsesværdigt nok sket samtidig med, at statsministeren fralægger sig ethvert ansvar for de ubehagelige sager, forklarer den tidligere regeringsleder:

”Vi har fået en statsminister, som bestemmer og har ansvaret, så længe der træffes offensive, dynamiske beslutninger. Og hver gang regeringen er gået over en grænse, vender den tilbage til noget, som er meget formelt, nemlig at det havde statsministeren ingenting at gøre med”, siger Lars Løkke Rasmussen.

Hvis du abonnerer på mediet, kan du læse hele Informations interview med Lars Løkke Rasmussen HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.