Miljøordfører: Pesticidforbud er dumt – PFOS er vores største problem

At forbyde ellers godkendte pesticider risikerer at skabe import af ulovlige sprøjtegifte, der kan gøre mere skade end gavn for miljø og sundhed

marksprøjte-nat-foto-hardi.dk

Venstres miljøordfører Jacob Jensen er overrasket over, at den socialdemokratiske regering p.t. kører det, han kalder en hård hetz mod midler som glyphosat (aktivstoffet i verdens mest effektive og skånsomme ukrudtsmiddel Roundup).

Det skriver ordføreren i et indlæg på Altinget, hvor han tager udgangspunkt i det lovforslag vedtaget af Folketingets røde flertal, der decideret forbyder stoffet på en række offentlige og private arealer.

”Det undrer vi os meget over, eftersom glyphosat er et middel, som Miljøstyrelsen allerede har analyseret, fundet sikkert og godkendt”, skriver Jacob Jensen.

Venstre-manden advarer om, at et forbud af ellers godkendte pesticider risikerer at skabe en import af ulovlige sprøjtegifte, der kan gøre mere skade end gavn for miljø og sundhed.

”En anden helt central problemstilling, vi er nødt til at kigge på, når vi snakker giftige stoffer i vores grundvand, er de såkaldte PFOS-forureninger, som vi særligt kender fra Korsør-sagen”, lyder det også fra Jacob Jensen.

Hvis du abonnerer på Altinget, kan du læse hele hans indlæg via linket HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

1 kommentar til “Miljøordfører: Pesticidforbud er dumt – PFOS er vores største problem”

  1. Hvis Venstres miljøordfører Jacob Jensen endnu ikke har fundet ud af at den stadig mere omfattende brug af nedvisningsmidler som Roundup ikke har glyphosat som hovedproblem , så står det værre til i venstre end vi hidtil har kunne konstatere.

    Han vil være bedre tjent med et et job som assistent for en landbrugsmedhjælper, og måske efter flere års intensiv træning kan han engang avancere til at blive landbrugsmedhjælper, for at være med til at sidde på tinge og deltage i forhandlinger om hvordan landets love skal skrives, det egner han sig ikke til. Længere er den ikke.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.