Også anlægsgartnere advarer nu mod glyphosat-forbud

Alternativet er meget farligere og øger sundhedsrisikoen for dem, der skal bekæmpe ukrudt, lyder det fra miljøkonsulent

marksprøjte-nat-foto-hardi.dk

”Alternativet til glyphosat er mange gange mere belastende”, lød det forleden i en overskrift på Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside. Du kan læse artiklen via linket HER.

Nu følger Danske Anlægsgartnere op med en lignende kritik af et truende forbud mod glyphosat – der er aktivstoffet i verdens mest effektive og skånsomme ukrudtsmiddel Roundup.

”Forbuddet mod Roundup virker ikke gennemtænkt. For alternativet, som politikerne stiller i udsigt, er meget farligere for de mennesker, der bruger det i sit daglige arbejde”, siger Bente Mortensen, som er miljøkonsulent hos Danske Anlægsgartnere, til Altinget.

Det aktuelle lovforslag i det hjemlige folketing går i første omgang ud på at forbyde brugen af Roundup og glyphosat på offentlige og private områder, dog kun på eksempelvis veje, stier, indkørsler og parkeringspladser. Det sker trods utallige undersøgelsers konklusioner om, at glyphosat ikke er hverken sundheds- eller miljøskadeligt. I landbruget – hvor glyphosat er uundværligt i forbindelse med planteavl – frygter man for et forbud, der i så fald bliver vedtaget på EU-niveau.

Hvis du abonnerer på Altinget, kan du læse mere i artiklen HER, ligesom Landbrugsavisen ligeledes beskæftiger sig med emnet HER. Også i hjemmesideteksten HER kan du blive klogere på den aktuelle debat om et truende glyphosat-forbud.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.