Landdistrikter frygter CO2-afgift

Tabet af arbejdspladser vil betyde fraflytning og vil være ødelæggende for visse kommuner, vurderes det

tina-mark-og-penge

En CO2-afgift på 1200 kr. pr. kilo CO2 vil fjerne 14.500 fuldtidsstillinger – omregnet til omkring 19.000 personers daglige arbejde i landbruget, fødevareerhvervet og den agroindustrielle branche. Og de tal huer ikke ligefrem Landdistrikternes Fællesråd.

”Jeg kan i hvert fald garantere, at de effekter, der er på beskæftigelse og indtjening lokalt, og som er med til at generere lokalt forbrug og lokale skatteindtægter, har kæmpe betydning både kommunalt og regionalt. Tabet af arbejdspladser indenfor erhvervene vil medføre fraflytning og en demografisk udvikling, der vil være ødelæggende i disse kommuner”, skriver formand Steffen Husted Damsgaard i et indlæg på Landbrugsavisens hjemmeside.

”Landbrug og fødevareerhverv er en stor del af Landdistriktsdanmark, om det så varetages af udenlandsk eller indenlandsk arbejdskraft. Arbejdet skaber værdi, og de mennesker, der varetager arbejdet, skaber værdi i kraft af deres tilstedeværelse i lokalområde, på skoler, via indkøb og som naboer”, lyder det også i indlægget.

Du kan læse hele teksten via linket HER.

Bæredygtigt Landbrug har adskillige gange blandet sig i debatten om en CO2-afgift. Du kan se det seneste input fra foreningen i læserbrevet HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.