Klimaproblem hvis landbruget skal undvære Roundup

Tidligere BL-formand er desuden tilbageholdende med at indkøbe materiel på grund af usikkerheden omkring stoffets godkendelse

marksprøjte-foto-hardi.dk

Bliver den nuværende EU-godkendelse af verdens mest effektive og skånsomme ukrudtsmiddel Roundup – og dets aktivstof glyphosat – forlænget eller ej?

Dét spørgsmål optager ikke mindst de europæiske landmænd. En af dem, som er bekymret ved udsigten til den endelige afstemning i Bruxelles, er ifølge Effektivt Landbrug det kendte medlem af og tidligere formand for Bæredygtigt Landbrug, Christian Castenskiold. Usikkerheden forud for EU-beslutningen har således konkrete konsekvenser for hans indkøb af maskiner på bedriften.

”Så længe jeg ikke ved, om jeg fortsat kan bruge Roundup i den pløjefri dyrkning, tør jeg ikke købe en direkt-såmaskine. I stedet lejer jeg mig frem”, lyder det fra den sjællandske planteavler.

Heldigvis ser han dog ikke kun landbrugs-bashing i debatten herhjemme i Danmark:

”Jeg har hørt om folk fra Danmarks Naturfredningsforening, der godt kan se, at det kan blive et klimamæssigt problem, hvis vi i landbruget skal undvære Roundup”, fortæller Christian Castenskiold.

Du kan læse mere i Effektivt Landbrugs artikel HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.