Hvorfor måler man kun CO2-trafikken i den ene retning?

Mælkeproducenternes formand Kjartan Poulsen langer ligesom Bæredygtigt Landbrug ud efter planerne om en ensartet klimaafgift

køer-i-stald

Formanden for Landsforeningen af Danske Mælkeproducenter, LDM, kritiserede tidens klimapolitik, da han onsdag aflagde beretning på foreningens generalforsamling i Rødding.

Lovgiverne forstår tydeligvis ikke, at den reelle udfordring kommer fra fossile brændstoffer, ikke fra landbrugsproduktionen.

”Køerne bøvser metan, men jeg kalder det for grøn metan, fordi det kører rundt i kredsløb. Det bliver omdannet til CO2 i løbet af 12 år, så optager planterne det igen, køerne æder det igen og bøvser igen. Og sådan har det fungeret i 1.000 år, og sådan fortsætter det. Alligevel hører vi til stadighed, at der bør indføres en ensartet CO2-afgift. Både fra klimakyndige og fra politikere. Det skulle være det bedste for klimaet. Og de har selvfølgelig ret – når man sidder ved et skrivebord og kigger på et regneark og er ligeglad med valutaindtjening og arbejdspladser og liv på landet og fødevareproduktion, så har de uden tvivl ret”, lød det fra Kjartan Poulsen.

”Men er det sådan, landbruget skal behandles? Det er jo helt uacceptabelt at regulere et erhverv på grundlag af målemetoder, som kun måler CO2-trafikken i den ene retning”, sagde formanden.

Du kan læse mere i Maskinbladets omtale af mælkeproducenternes generalforsamling HER og HER.

Derudover kan du se lignende betragtninger fra Bæredygtigt Landbrug via den faglige konsulent Jens Lund Pedersens indlæg HER samt næstformand Jørgen Brønds læserbrev HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.