Markante Venstre-folk: Stop braklægningen af landbrug

Erling Bonnesen og Asger Christensen ønsker et stop for udtagning af landbrugsjord som følge af Ruslands invasion af Ukraine

stubmark-af-tina-krarup-1000

Kravet om udtagning af fire procent landbrugsjord i den europæiske CAP-reform bør suspenderes.

Det mener Venstres landbrugsordfører Erling Bonnesen og partifællen Asger Christensen, som er medlem af Europa-Parlamentet.

”Jeg vil gerne gøre det klart, at forsyningssikkerheden går forud i den situation, vi har efter det russiske angreb på Ukraine”, siger Erling Bonnesen til Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside.

Han mener, at den store usikkerhed i Ukraine sammenholdt med et ønske om at sikre sig uafhængighed af russiske fødevarer gør, at man står i en force majeure-situation.

Venstre vil tage sagen op på EU-plan i et forsøg på at sikre en bedre høst og dermed bremse de kaotiske tilstande på markedet for landbrugsprodukter, hvor der p.t. er ekstremt høje kornpriser.

”Vi kigger ind i en fødevarekrise, der kan få uoverskuelige konsekvenser på globalt plan. Derfor er vi nødt til at handle nu”, siger Erling Bonnesen.

Kravet om udtagning af fire procent af arealerne for at kunne få landbrugsstøtte bliver indført 1. januar 2023. Så det er stadig muligt at nå at ændre på det, hvis man handler hurtigt. Derfor er Asger Christensen allerede gået i gang med at arbejde for forslaget i EU. Dén vinkel kan du læse mere om i Effektivt Landbrugs artikel HER.

Du kan også blive klogere på problematikken via artiklen herunder.

Fødevarekrise: Nu må der formentlig snart dyrkes afgrøder på braklagte jorde

Af Jens Sillesen, jsi@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.