Anklage: Regeringen har hele tiden villet nedlægge minkerhvervet

Man gør åbenlyst alt, hvad man kan, for at erhvervet aldrig bliver genoplivet i Danmark, lyder det fra oppositionen i Folketinget

mink-1

”Det bekræfter vores fornemmelse af, at man lukkede branchen fuldstændig ned på et ikke-fagligt grundlag. Regeringen vil ikke sige, at den ikke ønsker, at minkbranchen starter op igen, men den gør åbenlyst alt, hvad den kan for, at det aldrig lykkes!”

Sådan siger gruppeformand for Venstre og partiets hidtidige minkordfører, Thomas Danielsen, til Altinget.

Det sker ovenpå fødevareminister Rasmus Prehns melding om, at dyrevelfærd også kan indgå i drøftelserne om, hvorvidt det nuværende forbud mod minkavl i Danmark skal ophøre. Regeringen har da også tidligere understreget, at dyrevelfærd skam ikke spillede nogen rolle, da man – i øvrigt uden lovhjemmel – besluttede sig for at aflive alle minkene. Nu er dyrevelfærden pludselig igen et tema, når spørgsmålet skal debatteres.

Den socialdemokratiske regering har ifølge Venstre hele tiden villet lukke minkbranchen permanent i Danmark, og den formodning er nu blevet bekræftet, mener Thomas Danielsen.

Hvis du abonnerer på Altinget, kan du læse mere i artiklen HER. Forhistorien kan du blive klogere på via Bæredygtigt Landbrugs hjemmesidetekst HER.

Desuden beretter Maskinbladet, at danske minkavlere i disse uger er på Island for at vurdere avlsdyrene med henblik på eventuel import til Danmark. Dén historie kan du se mere om i linket HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.