Alternativet til glyphosat er mange gange mere belastende

Fra den 1. januar 2024 må man visse steder ty til pelargonsyre, hvis pesticidbelastning er 36 gange højere end Roundup…

marksprøjte-fra-siden-foto-hardi.dk

Veje, fliser, gårdspladser, indkørsler, pladser, fortove og parkeringspladser må ikke behandles med glyphosat-holdige midler fra den 1. januar 2024, hvis det står til Folketingets røde flertal. Men det er ikke ligefrem, fordi alternativet er mindre belastende.

Ifølge Landbrugsavisen har det oplagte alternativ til glyphosat-holdige midler som Roundup – pelargonsyre – nemlig en pesticidbelastning, der er ikke færre end 36 gange højere. Dette skyldes fare for øjnene.

Roundup med aktivstoffet glyphosat regnes for at være det både mest effektive og mest skånsomme ukrudtsmiddel i verden. Når man alligevel ikke må bruge det visse steder fremover, skyldes det Miljøstyrelsens kategorisering som et ikke let nedbrydeligt aktivstof.

Du kan se mere i Landbrugsavisens artikler HER og HER.

Derudover kan du læse et af Bæredygtigt Landbrugs mange input om glyphosat i den nylige pressemeddelelse HER, hvor foreningens faglige direktør Jørgen Evald Jensen i relation til den aktuelle pesticidhandlingsplan netop understreger, at der ikke findes mere miljø- eller klimarigtige alternativer.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.