”Vi kan ikke åbne op fra den ene dag til den anden!”

Regeringen afviser at ophæve minkforbud, nu hvor covid-19 ellers ikke længere er en samfundskritisk sygdom

minkgaard-high-res

Det Konservative Folkeparti har netop foreslået at ophæve minkforbuddet i Danmark, nu hvor covid-19 ikke længere af myndighederne betegnes som en samfundskritisk sygdom. Men den socialdemokratiske regering er tilsyneladende stadig ikke løbet tør for argumenter for, at erhvervet stadig bør være forbudt.

”Jeg kan godt forstå, at de minkavlere, som ikke har besluttet at lukke ned, står og tripper for at få en afklaring, men vi kan ikke åbne op fra den ene dag til den anden. Vi har brug for at få de faglige vurderinger på plads, inden vi kan tage en politisk beslutning”, lyder det fra fødevareminister Rasmus Prehn til Maskinbladet.

Statens Serum Institut har lovet en ny vurdering på den anden side af vinteren – hvor man bl.a. skal analysere vaccinernes effekt på nye virusvarianter.

Du kan læse mere i Maskinbladets artikel HER.

Nyt om minkskandalen er der også i Landbrugsavisens omtale HER, hvor en podcast beretter om de seneste – og sidste – afhøringer i granskningskommissionen. Her fremgik det bl.a., at minkformand Tage Pedersen gav regeringen svirp med pisken ovenpå den paniske beslutning om at slå alle mink ihjel – og at rigspolitichefen godt vidste, at der manglende lovhjemmel.

Også Altinget samler fint op på afhøringerne i den kommission, der undersøger den ulovlige aflivningsordre – se mere i artiklen HER.

Derudover beretter Effektivt Landbrug, at de første erstatningssager vedrørende de nedlagte minkfarme ventes at være afsluttet inden sommer, dén historie kan du blive klogere på via linket HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.