Dansk frugt, grønt og kød får igen blåt stempel i den årlige pesticidrapport

Forbrugerne kan stadig stole på, at maden ikke indeholder ulovlige rester, fastslår Fødevarestyrelsen og DTU Fødevareinstituttet

r_debede_kurv1000

Det må være svært at bevare pessimismen for de såkaldt grønne organisationer, der prædiker kamp mod brugen af planteværnsmidler med henvisning til menneskers sundhed.

Den årlige pesticidrapport – netop udgivet af Fødevarestyrelsen og DTU Fødevareinstituttet – viser således endnu engang en tendens, hvor dansk frugt, grønt og kød holder sig under grænseværdien for pesticider.

”98 procent af prøverne af ikke-økologiske varer fra danske supermarkeder var enten helt uden sprøjtemiddelrester, eller også lå de under grænseværdien for tilladte mængder. Tallene understøtter, at vi som forbrugere kan stole på, at vi ikke får mad med ulovlige rester, når vi handler ind”, siger Fødevarestyrelsens enhedschef Henrik Dammand Nielsen.

Det har tidligere været offentliggjort, hvordan der ofte er større pesticidrester i udenlandske økologiske fødevarer end i danske konventionelle af slagsen. Også i den nyeste pesticidrapport fremføres det, hvordan der er færre sprøjterester i danske end i udenlandske fødevarer.

Du kan læse mere i Maskinbladets omtale HER samt i artiklerne fra Landbrugsavisen og Effektivt Landbrug HER og HER, ligesom du kan studere den nyeste pesticidrapport via linket HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

1 kommentar til “Dansk frugt, grønt og kød får igen blåt stempel i den årlige pesticidrapport”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.