Topembedsmand ignorerede advarsel om manglende lovhjemmel

Afhøringerne i granskningskommissionen fortsætter, og der ser nu ud til at være sat navne på forfattere til de omstridte actioncards

mink-1

En af Statsministeriets topembedsmænd, departementsråd Palle Pape, slog ikke alarm, da han blev advaret om den manglende lovhjemmel i relation til ordren om at aflive samtlige danske mink.

Det kom torsdag frem i granskningskommissionen, der undersøger den ulovlige aflivningsordre.

Da der lørdag den 7. november 2020 landede en mail hos Pelle Pape om, at der ville være behov for et hastelovforslag for at sikre lovgrundlag til den på daværende tidspunkt fem dage gamle beslutning om at aflive alle mink, fandt han ikke grund til at informere sin egen chef, departementschef Barbara Bertelsen.

Mailen kom fra kontorchef Casper Lund Borch i Statsministeriet, fordi Statsministeriet altid informerer Folketingets formand om eventuelle hastelovforslag. Og Pelle Pape fik sideløbende en sms om, at han skulle se på mailen.

”Den går ikke i rødt på mit risikoparameter”, sagde Pelle Pape torsdag i vidneskranken.

Du kan læse mere i Landbrugsavisens artikel HER, i Effektivt Landbrugs omtale HER, i Danmarks Radios dækning HER samt i referatet fra Altinget HER og i Jyllands-Postens tekst HER.

Samtidig er man med torsdagens afhøringer i kommissionen formentlig kommet et skridt tættere på sandheden om, hvem der egentlig forfattede de omstridte actioncards. Dén side af sagen kan du læse mere om på TV2’s hjemmeside HER samt i Landbrugsavisens vinkling HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.