Statsministerens frygtkultur kan være skyld i minkskandalen

Mette Frederiksens ledelsesstil er en åbenlys årsag til miseren, lyder det fra tidligere direktør og nuværende rådgiver

mette-1

”Hvis man skaber en frygtkultur, som (statsminister, red.) Mette Frederiksen og (departementschef, red.) Barbara Bertelsen har gjort, så tør embedsfolk ikke at række hånden op og sige, at hov, vi mangler altså lovhjemmel til at slå minkene ihjel”.

Sådan siger den tidligere HR-direktør og nuværende ledelsesrådgiver Morten Svennson til den systemkritiske hjemmeside Indblik.

Han forklarer i et interview, at man med en ledelsesstil eller en adfærd, som er grænseoverskridende, som den tydeligvis har været i Mette Frederiksens tilfælde, skaber en organisationskultur, der er mere baseret på frygt og angst, fordi man ikke har det nødvendige tillidsforhold mellem leder og medarbejder.

”Den slags kan også føre til, at ens medarbejdere f.eks. går grædende fra møder eller føler sig ydmyget. Meget af det afhænger af, om ens sprogbrug – med et moderne udtryk – er inkluderende eller ej. Hvis lederadfærden er grænseoverskridende eller ydmygende, skaber man en organisation præget af psykologisk utryghed. Den slags arbejdsmiljøer kan føre meget dårligt med sig, fordi medarbejderne ikke tør gå til ledelsen, når de støder på problemer”, forklarer Morten Svennson.

Du kan læse hele interviewet via linket HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.