Sidste tvivl er væk: Der var ikke hjemmel til nedslagtning af mink

Juraprofessor går i rette med Statsministeriets bisiddere, som har antydet, at der godt kunne have været hjemmel

mink-1

Bisiddere fra Statsministeriet antydede i efteråret, at der skam godt kunne have været hjemmel til beslutningen om at aflive samtlige mink i Danmark.

Dén teori er nu manet endegyldigt i jorden, skriver Landbrugsavisen.

Juraprofessor Andreas Bloch Ehlers fra Københavns Universitet fastslår således, at der ikke var hverken klar eller sikker hjemmel i husdyrlovens paragraf 30 til påbuddet af 4. november om slagtning af raske mink udenfor risikozonerne. Det er kernebudskabet i et juridisk notat, som han har udarbejdet på foranledning af Kopenhagen Fur.

”Vi var ærligt talt provokerede. Derfor bad vi en juraprofessor forholde sig til spørgsmålet”, sagde Sander Jacobsen, som er adm. direktør i Kopenhagen Fur, da han torsdag sad i vidneskranken i granskningskommissionen.

Også formanden for de nu tidligere minkavlere, Tage Pedersen, blev afhørt af kommissionen i går. Han kunne bl.a. afsløre sit forhold og holdning til et – efter hans mening – decideret panisk embedsværk i de hektiske dage i efteråret 2020.

Du kan læse mere i Landbrugsavisens artikler HER, HER og HER. Derudover beskrives torsdagens afhøringer og den øjeblikkelige status i minksagen glimrende i medieomtaler i Effektivt Landbrug HER og HER, Maskinbladet HER og HER, TV2 HER og HER, Danmarks Radio HER og HER, B.T. HER, Jyllands-Posten HER, Berlingske HER samt i Altinget HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.