Rekordlav belastning fra landbrugets planteværnsmidler

Miljø- og sundhedsbelastningen er markant lavere end tidligere, selv om salget af pesticider er uændret

marksprøjte-foto-hardi.dk

Moderne pesticider er ikke farlige for hverken vores miljø eller vores sundhed.

Konklusionen kan gentages efter Miljøstyrelsens netop offentliggjorte bekæmpelsesstatistik, der kommer en gang om året og opgør salg og forbrug af pesticider.

Statistikken viser, at salget af planteværnsmidler er nogenlunde det samme som i de foregående år. Alligevel er belastningen fra pesticidanvendelsen rekordlav, både når det gælder miljø og sundhed. Selv om en af årsagerne til dette skyldes store mængder nedbør, der gjorde det svært for landbruget at så vinterafgrøder i den opgjorte periode, er en forklaring også, at nye og skånsomme midler har afløst ældre og mere belastende af slagsen.

Du kan læse mere på pesticid-producenternes og -importørernes forening Dansk Planteværns hjemmeside HER. Landbrugsavisen beskriver også den nye statistik fra Miljøstyrelsen i artiklen HER, ligesom mediet AgriWatch dækker emnet HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.